Ex -Yu

Potvrđena optužnica – Marjanoviću prijeti 40 godina zatvora

Potvrđena optužnica – Marjanoviću prijeti 40 godina zatvora
Foto: N.N. | Potvrđena optužnica – Marjanoviću prijeti 40 godina zatvora

BEOGRAD - Viši sud je utvrdio formalnu ispravnost optužnice protiv Zorana Marjanovića kojom se tereti za svirepo ubistvo supruge Jelene i proslijedio odbrani na odgovor.

Marjanoviću se optužnicom na teret stavlja krivično djelo "teško ubistvo na svirep i podmukao način", za koje je zakonom je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Portparol suda Bojana Stanković precizirala je da je krivično vijeće suda utvrdilo da je optužnica propisno sastavljena i dostavio je braniocima i okrivljenima na odgovor.

Optužnica će Marjanoviću biti uručena u Okružnom zatvoru u Beogradu gdje se nalazi u pritvoru, kao i njegovim braniocima.

Rok za podnošenje odgovora je osam dana od dana prijema optužnice.

Po prijemu odogovora, odnosno isteku roka za odgovor, krivično vanraspravno vijeće odlučivaće da li su ispunjeni uslovi za potvrđivanje optužnice.

Marjanović je u pritvoru od 16. septembra 2017. godine, koji mu je 12. februara ponovo produžen do 30 dana zbog uzmnemiranja javnosti, a nakon isteka tog perioda, razlozi za produženje pritvora će ponovo biti preispitani.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Marjanoviću se na teret stavlja krivično djelo teško ubistvo, za koje je zakonom je zaprijećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Detalji optužnice nisu za sada poznati, ali prema jednom od ranijih saopštenja suda povodom produženja pritvora, Marjanović se tereti da je na "svirep način lišio života svoju suprugu, i prilikom izvršenja pokazao naročitu upornost i bezobzirnost".

"Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni neutvrđenim predmetom zadao više udaraca u glavu Jeleni Marjanović, nanevši joj višetruke prelome lobanje, nakon čega ju je potopio u kanal, usljed čega je ona preminula", navodi se u rješenju Apelacionog suda suda kojim mu je u decembru produžen pritvor za još tri mjeseca.

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj crne hronike u Srbiji već gotovo dvije godine.

Njen suprug je uhapšen 15. septembra 2017. godine, nakon gotovo godinu i po dana od ubistva.

On je i prije toga bio privođen ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, Marjanović je negirao da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji.

Prije hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je u jednom telelvizijskom realiti programu i generalno je svojim istupima skretao pažnju "žute štampe".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije