Gradovi

Bh. Blok: Imamo brojeve koji ohrabruju

Bh. Blok: Imamo brojeve koji ohrabruju
Foto: Facebook | Bh. Blok: Imamo brojeve koji ohrabruju

Glasanje na Lokalnim izborima u gradu Mostaru završeno je, a biračka mjesta zatvorena su u 19 sati. Na konferenciji za medije Bh. Bloka prisutnima se obratio nosilac centralne liste te koalicije za gradsko vijeće grada Mostara Arman Zalihić, Lana Prlić te Irma Baralija iz Naše stranke.

Zalihić se prvo zahvalio građanima Mostara, koji su nakon 12 godina iskoristili svoje biračko pravo. Naveo je da imaju rezultate za mali uzorak, ali da oni u svakom slučaju ohrabruju.

"Imamo na malom uzorku brojeve koji ohrabruju. Jako smo zadovoljni brojkama koje dolaze u naš štab. U Starom Gradu smo pobijedili na već nekoliko biračkih mjesta u Centralnoj zoni, Donjoj mahali i Brankovcu. Kada je riječ o gradskim područjima jugozapad i zapad tu smo drugi iza HDZ-a i sigurno ćemo i tu uzeti vjećnike", rekao je Zalihić.

Prisutnima se obratila i Irma Baralija koja je kazala:

"Po rezultatima koje sada imamo za Stari Grad, sa koalicijskim partnerom Prvom mostarskom partijom, osvajamo tri od pet vijećnika".

Potom je naglasila da i dalje postoje zamjerke na određene izborne nepravilnosti.

"Dali smo sve od sebe da zaštitimo izbornu volju građana. Još uvijek svjedočimo da ima neregularnosti i nakon zatvaranja izbornih mjesta. Vratila sam se s jednog takvog mjesta gdje su bili pritisci na promatrače. Vjerujte, pokušavamo svaki glas sačuvati sa obje ruke", kazala je Baralija.

Gradsko vijeće Grada Mostara čini 35 vijećnika, od toga se 22 biraju sa 6 gradskih područja, a 13 sa centralne gradske liste. Gradsko područje Jugozapad daje 7 vijećnika, Stari Grad 5, Zapad 4, a Jug, Jugoistok i Sjever po 2.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije