Gradovi

Dodik: Aerodrom će promijeniti cjelokupan način života u Trebinju

Dodik: Aerodrom će promijeniti cjelokupan način života u Trebinju
Foto: N.N. | Dodik: Aerodrom će promijeniti cjelokupan način života u Trebinju

TREBINJE - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik prošetao je večeras ulicama Trebinja sa generalnim sekretarom SNSD-a Lukom Petrovićem i gradonačelnikom Trebinja Mirkom Ćurićem koji se ponovo kandiduje za ovo mjesto, kao i kandidatima za odbornike u trebinjskoj lokalnoj skupšini na predstojećim izborima.

"Ja sam ovdje došao po još jednu pobjedu, za našeg kandidata za gradonačelnika i za našu listu za koju mislimo da je najbolja ponuda u ovom gradu, jer ćemo nastaviti zajedno na realizaciji projekata ovoga grada i Vlade RS, uz pomoć zajedničkih potencijala koji će Trebinje učiniti da bude na ponos svih nas", istakao je nakon šetnje Dodik.

On je istakao ranije iznesene namjere – da sa Vladom Srbije bude izgrađen aerodrom u Trebinju, koji će, kako je rekao, promijeniti cjelokupan način života u ovom gradu i obezbijediti novi impuls ne samo za razvoj turizma, već ukupnog privrednog života.

Napominjući da se u SNSD-u drže devize da iza političara ne ostaju riječi, već moraju ostati djela, Dodik je kazao da nema dijela grada Trebinja koji nije izgrađen ili se ne izgrađuje uz pomoć kadrova ove stranke koja je, tvrdi on, ostavila snažan pečat na ukupan razvoj grada.

"Bez obzira na pandemiju koja je učinila ozbiljan pritisak, prije svega na rad turističke privrede, Trebinje je ipak bilo jedan od najposjećenijih gradova u ovoj sezoni u regionu, što govori o tome da smo uspjeli da prezentujemo grad i njegove potencijale, a sa dolaskom i izgradnjom aerodroma, to će svakako biti još i bolje", kazao je Dodik.

On je podsjetio da je prije 20 godina, kao predsjednik Vlade RS, bio u Trebinju kada su preneseni posmrtni ostaci Jovana Dučića u Trebinje, istakavši da je u toku te dvije decenije Trebinje sa imenom svoga velikog pjesnika širilo svoj značaj i uvjernje da ni pjesnik nije mogao bz svoga grada, ali ni grad bez njega.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je istakao čast što je predsjednik Dodik došao na godišnjicu prenosa Dučićevih zemnih ostataka u Trebinje, ali i da se uvjeri u snagu SNSD-a u ovom gradu.

"Za nas nije predizborna kampanja 30 dana, već 365 dana u godini, tako da djela pokazuju više od riječi, a sve naše ranije planove i aktivnosti koje smo zacrtali – mi smo i ispunili, pa i održavanje Dučićevih večeri poezije koje nismo htjeli prekinuti, svjesni da idemo pravim putem i pravim koracima, u kojim nam je kultura itekako važna", naglasio je gradonačelnik Ćurić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije