Gradovi

Dodik: Teslić mora da se integriše u republičke institucije

Dodik: Teslić mora da se integriše u republičke institucije
Foto: Srna | Dodik: Teslić mora da se integriše u republičke institucije

TESLIĆ - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik poručio je da Teslić ima poseban imidž i da mora da se integriše u republičke strukture da bi zajedno radili na urbanizaciji i unapređenju ove lokalne zajednice, uvjeren da će to biti i ostvareno sa Draganom Bogdanićem, kandidatom SNSD-a za načelnika opštine.

"Volim doći u ovaj grad, on ima svoj poseban imidž, okupljenost i potrebu. Ovdje dolazi mnogo naših ljudi, ne samo iz Srpske, već i regiona, i koristi blagodeti ove banje. Zato ovaj grad mora da bude prilagođen, uređen, bolji nego što jeste i to možemo zajedno da uradimo", rekao je Dodik.

On je na Gradskom trgu u Tesliću sa kandidatima SNSD-a, koalicionim partnerima i građanima prisustvovao puštanju promotivnog filma o urbanizaciji grada.

Dodik je i najavio podršku urbanizaciji centra grada, ali kao pretpostavku za to je naglasio da se Teslić mora integrisati u republičke strukture.

On je istakao da nije dobro što se aktuelna vlast u Tesliću konfrontira vlastima na nivou Republike Srpske, ali je naglasio i da je to njihov izbor.

"Bez obzira ko je ovdje vlast, uvijek sam za to da pravimo projekte za građane, za opštinu. Lokalna vlast mora da izabere potpunu saradnju sa republičkim institucijama i to je najbolji način da se osjeti blagodet i napredak Teslića", izjavio je Dodik.

On je napomenuo da mnoge lokalne zajednica već uživaju te benefite i vjeruje da će tim putem krenuti i Teslić predvođen kandidatom za načelnika opštine Draganom Bogdanićem i kandidatima sa liste SNSD-a.

Bogdanić je ukazao da brojne infrastrukturne projekte ova lokalna zajednica ne može realizovati bez saradnje sa Vladom Republike Srpske i predsjednikom Srpske Željkom Cvijanović.

On je najavio rekonstrukciju centra grada, izgradnju novog trga sa podzemnom garažom, toplifikaciju, gradnju kružne raskrsnice na ulazu u grad, izgradnju obilaznice i komunikacijsku povezanost na auto-put.

Nosilac liste kandidata SNSD-a Nedeljko Kerić očekuje da će građani masovni izaći na izbore i dati povjerenje Bogdaniću i kandidatima ove stranke, jer su najbolja opcija za razvoj ove opštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije