Gradovi

Gašanović: Istočni Stari Grad dobija prvi tehnološki park u BiH

Gašanović: Istočni Stari Grad dobija prvi tehnološki park u BiH
Foto: SDS | Gašanović: Istočni Stari Grad dobija prvi tehnološki park u BiH

Opština Istočni Stari Grad će dobiti tehnološki park koji će biti prvi takav projekat u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, kazao je danas Bojo Gašanović, načelnik opštine Istočni Stari Grad.

Gašanović, koji je kandidat SDS za ponovni mandat, je rekao da će u narednim danima oko 200 inženjera IT struke biti smješteno u zgrade na Zlatištu.

"Imamo jasne planove kako ćemo do kraja realizovati ideju prvog tehnološkog parka u BiH i to će biti jedan od glavnih prioriteta našeg rada u narednom periodu", istakao je Gašanović.

On je poručio da će jedan od tri glavna prioriteta opštine biti institucijalno jačanje Istočnog Starog Grada.

"Tražićemo da nas se vrate sve ukinute nadležnosti i da se opštini vrati sve ono što je nekada imala, a što joj je oduzeto. Tražimo da nam vrate Šumsko gazdinstvo Bistricu, da ponovo ovde dobijemo geodetsku, kao  i poresku upravu koje smo nekada imali u Istočnom Starom Gradu", naveo je Gašanović.

Kao treći prioritetni cilj Gašanović je naveo pomoć oštine svim kategorijama stanovništva, a pogotovo porodicama poginulih boraca, socijalno ugroženim kategorijama, omladini i djeci.

"Trudimo se da stvorimo ambijent da svaki stanovnik osjeća ovu opštinu kao svoju i ljudi žive život dostojan čovjeka", istakao je Gašanović.

Mirko Šarović, predsjednik SDS, kaže da je Istočni Stari Grad od male mjesne zajednice  postala jedna od najperspektivnijih opština u RS, zahvaljujući načelniku Gašanoviću.

"Svi kvalitetni projekti koji su se desili u posljednjih deset godina su realizovani zahvaljujući viziji i angažmanu Boje Gašanovića", rekao je predsjednik SDS.

Šarović je istakao da će Istočni Stari Grad, nakon realizacije novih projekta, biti jedno od najpoželjnijih mjesta za život i investicije, ne samo u RS nego i u BiH.

Miroslav Lučić, kandidat SDS za gradonačelnika Istočnog Sarajeva, kaže da su dosadašnji rezultati garant pobjede SDS i Boje Gašanovića u ovoj opštini.

"Uvjeren sam da će ta pobjeda biti ubjedljiva i da će ova opština i Grad Istočno Sarajevo nastaviti saradnju i projekte na otvaranju novih radnih mjesta i da ćemo zajedno doprinijeti razvoju Istočnog Sarajeva i Republike Srpske", poručio je Lučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije