Gradovi

Jerinić: Ponavljanje izbora u Doboju bi bilo maltretiranje građana

Jerinić: Ponavljanje izbora u Doboju bi bilo maltretiranje građana
Foto: Ilustracija | Jerinić: CIK da danas potvrdi rezultate izbora u Doboju

DOBOJ - Mjesec dana nakon lokalnih izbora, politički subjekti u Doboju koji su na istim podržali SNSD-ovog Borisa Jerinića za gradonačelnika okupili su se za istim stolom, i iako većina njih nije prešla izborni prag poručili da CIK ne treba da drži građane Doboja u neizvjesnosti, nego da potvrdi izborne rezultate.

"Mi smo se izdigli iznad toga, ko je prošao, ko je dobio mandat, ko nije prošao. Znači, mi od te podrške nismo odustali bez obzira koje smo mi rezultate napravili. A naše pojedinačne rezultate u našim strankama ćemo mi sami analizirati, tražiti rješenja i razloge zašto je to tako", kaže Rankica Panić, predsjednica dobojskog odbora Ujedinjene Srpske.

Ona dodaje da je spremna za nove izbore ukoliko neko kaže da je to opravdano.

"Mi smo potpisali sporazum 20. oktobra i ostajemo privrženi ili dosljedni da i dalje nastavimo svoj politički rad i političku saradnju, zato što smatramo da samo udruženi svi politički subjekti mogu da doprinesu svojim ljudskim, stručnim kapacitetima razvoju našeg grada", kazao je danas Tihomir Gligorić, potpredsjednik PDP-a 1999. 

Izbornu volju građana Doboja treba ispoštovati, i ne treba ih držati u neizvjesnosti, poručili su predstavnici partija koje su ponovile da bi odluka o ponavljanju izbora bila politička, a ne pravna.

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja, kazao je da bi ponavljanje izbora bilo maltretiranje građana od strane CIK-a.

"Odraziće se na svakog pojedinca koji je 15. novembra izašao na izbore, dao svoj glas ljudima za koje misli da treba da ga predstavljaju u naredne četiri godine. A štete su nemjerljive, znači ne samo na troškove organizacije izbornog procesa, šteta po budžet, vi morate preusmjeriti sredstva. Recimo u ovoj epidemiološkoj situaciji mi smo dodatno morali obezbijediti 25.000 KM za sredstva za dezinfekciju. I to je dodatni trošak, i niz drugih troškova", izjavio je Jerinić.

On je dodao da ako dođe do, kako smatra, nezakonite odluke CIK-a, i ponavljanja izbora, svi politički subjekti koji su ga podržali su spremni da ostanu zajedno, a sve u cilju razvoja Doboja.

Jerinić se zapitao do kada će CIK provoditi postupke, i kada će donijeti odluku o izborima u Doboju, te podsjetio da danas ističe zakonski rok za utvrđivanje rezultata lokalnih izbora održanih 15. novembra u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije