Gradovi

Nenad Vuković: Pale koje volimo moraju bolje i brže naprijed!

Nenad Vuković: Pale koje volimo moraju bolje i brže naprijed!
Foto: N.N. | Nenad Vuković: Pale koje volimo moraju bolje i brže naprijed!

"Tim ispred pojedinca, sabornost umjesto podjela", to je politika kandidata PDP-SDS za načelnika opštine Pale Nenada Vukovića.

Vuković kaže da je svjestan da zahtjevni zadaci i veliki ciljevi traže dobru organizaciju i sposobnost dobro organizovanog tima:

"Jeste načelnik opštine najodgovorniji i ima velika ovlašćenja, ali ne može se praviti sistem u kojem cijela opština zavisi od jednog čovjeka za sva pitanja i probleme. Takođe, smatram da se mora prestati s poigravanjem kadrovskim rješenjima kao što je to bio slučaj u prethodnom mandatu, jer se skupo i dugo plaćaju takve greške. Odgovornost, stručnost i poštenje prije svega", ističe Vuković.

On kaže da je izabrati dobrog načelnika jedan korak ka ostvarivanju cilja da Pale budu napredna opština koja se brzo razvija:

"Želja mi je da Skupština opštine ima autoritet i ne smije biti protočni bojler za donošenje odluka. Stoga je bitno da biramo 25 dobrih odbornika koji će praviti ambijent važnosti tog organa. Zadovoljan sam jer je PDP na svojoj listi ponudio baš takve ljude", ističe Vuković, koji je i zamjenik predsjednika PDP-a.

Vuković kaže da dati glas za njega znači glasati za intenzivan razvoj turizma kao potencijala Pala, otvaranje opštine za investicije, za razvoj školstva i univerziteta bez uticaja politike, za uvezivanje poljoprivrednika s trgovinskim i turističkim sektorom, organizovano učenje djece o našoj istoriji, uz puno uvažavanje boračkih kategorija, za saradnju sa dijasporom, za zdravu sredinu bez dubokih političkih podjela:

"Ovaj put bi posebno naglasio da primijetim duboke političke podjele među narodom, nepodnošljivu zatrovanost politikom, čak do nivoa narušavanja porodičnih odnosa, a da je u javnim institucijama uvedena politika u svaku kancelariju što pravi neizdrživ pritisak. Smatram da je neophodno promijeniti iz korijena takav ambijent i direktno ću se zalagati za potpunu relaksaciju političkih prilika na Palama i slobodu među ljudima u svakom smislu. Tihi mobing i strahovi su bolest ovog društva koju moramo eliminisati", ističe Vuković.

On zaključuje da je glas za njega i glas za ispunjena obećanja i nove projekte:

"Smatram da su mi protekli mandati, dok sam obavljao poziciju zamjenika načelnika opštine Pale i aktuelnu gradonačelnika Istočnog Sarajeva, bili svojevrsan test sposobnosti. Dok sam bio zamjenik načelnika opštine Pale, zajedno s kolegama iz tog perioda, bio sam važan učesnik realizacije velikih projekata za našu opštinu, kao što su izgradnja Sportske dvorane i izgradnja Studentskog trga i šetališta. Ti, najvažniji objekti su značajno promijenili sliku našeg centra i sigurno su ponos Pala. U tom periodu smo dobili i status razvijene opštine. Kao gradonačelnik našeg Istočnog Sarajeva, istakao bih važnom organizaciju EYOF - Evropske zimske olimpijade mladih, koja nas je vratila na scenu organizacije velikih takmičenja u zimskim sportovima. Bili smo ponosni domaćini za 46 zemalja članica Evropskog olimpijskog komiteta, a lijepe slike su otišle u svijet. Video-nadzor za bezbjednije Istočno Sarajevo je projekat koji je pokazao da možemo okupiti sve opštine i zajedno s Policijskom upravom Istočno Sarajevo uraditi veoma dobru stvar za naše građane. Nabavili smo, instalirali i stavili u upotrebu sistem nadzora koji je proglašen jednim od najboljih u širem regionu", kaže Vuković.

Dodaje da su u skladu s njegovim opredjeljenjem za jednakim odnosom prema svim opštinama u sastavu grada Istočno Sarajevo, finansirani i realizovani brojni projekti.

"Što se tiče opštine Pale, izgrađena je atletska staza s rasvjetom, izvršena rekonstrukcija i adaptacija Kulturnog centra i izgrađen je dječji park s teretanom kod jezera na vrhu Jahorine. Veoma je važno istaći da smo za potrebe Pala vrhunski opremili Teritorijalnu vatrogasnu jedinicu, čijim pripadnicima smo stvorili odlične uslove za rad i vrhunski auto-park", kaže Vuković i poručuje Paljanima:

"Radujem se našem zajedničkom uspjehu i velikim pobjedama za bolje sutra i budućnost Pala!"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije