Gradovi

Panić: Lokalna vlast u punom kapacitetu da se stavi u službu građana

Panić: Lokalna vlast u punom kapacitetu da se stavi u službu građana
Foto: N.N. | Panić: Lokalna vlast se mora u punom kapacitetu staviti u službu građana

KOTOR VAROŠ - Nemanja Panić, kandidat DEMOS-a za načelnika Kotor Varoša izjavio je danas da teret krize prouzrokovane virusom korona na području te opštine mora biti ravnomjerno raspoređen i da se lokalna vlast, u punom kapacitetu, mora staviti u službu građana kojima je pomoć najpotrebnija.

"Ne smijemo dopustiti da ijedan stanovnik Kotor Varoša bude prepušten sam sebi i moramo učiniti sve kako bi svojim sugrađanima stavili do znanja da su svi raspoloživi resursi lokalne uprave u njihovoj službi u ovim teškim vremenima", rekao je Panić.

On je istakao da se zalaže za formiranje opštinskog fonda iz kog bi se finansirali projekti pomoći ugroženim kategorijama stanovništva, radnicima koji u vrijeme pandemije ostanu bez posla i redovnih primanja, kao i firmama koje su pogođene posljedicama pandemije.

"Tražićemo da se kreira pravni okvir koji bi, u ovom teškom vremenu, u istu ravan stavio radnike koji platu primaju iz budžeta i radnike u realnom sektoru. Ne smije u ovakvim situacijama da bude povlaštenih, svi moraju da budu u istoj situaciji", poručio je Panić.

On je poručio predstavnicima političkih partija u Kotor Varošu da se okanu međusobnih obračuna i borbe za pozicije i da se posvete rješavanju životnih problema velikog broja građana koje su zbog posljedica pandemije virusa korona dovedeni na rub siromaštva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije