Gradovi

Platforma za progres: Našu predstavnicu udaljili sa brojanja glasova

Platforma za progres: Našu predstavnicu udaljili sa brojanja glasova
Foto: Screenshot / Youtube | Platforma za progres: Našu predstavnicu udaljili sa brojanja glasova

Zatvaranje birališta u Mostaru označilo je početak finalnog brojanja glasova, ali čini se da pojedinim posmatračima isprva nije bilo dozvoljeno da prisustvuju ovom procesu. Tako je barem u slučaju stranke Platforma za progres (PZP).

Naime, kako su se požalili iz PZP-a, njihovoj posmatračici Aidi Avdić-Selmanović, koja je uredno akreditovana za praćenje izbornog procesa na biračkom mjestu Brankovac 5, članovi biračkog odbora nisu dozvolili da prisustvuje brojanju glasova.

Ove navode PZP je potkrijepio video snimkom na kojem se može čuti rasprava njihove posmatračice i biračkog odbora.

Na pitanje posmatračice PZP-a "šta ovim žele postići", iz biračkog odbora su rekli da "ne znaju šta traži tu jer je došla iz druge općine".

Avdić-Selmanović potom odgovara da je došla iz Sarajeva, te da "posmatrač može biti bilo ko iz bilo kojeg grada BiH". Ipak, jedan od članova biračkog odbora upitao je "šta moralno traži ovdje".

Posmatračica PZP-a istakla je da ima zakonsko pravo da prisustvuje brojanju glasova na ovom biračkom mjestu te da će pozvati policiju kako bi intervenisala, što je i učinila.

Podsjetimo da Platforma za progres ima kandidate na tri liste, i to za izborna područja Jugoistok, Stari Grad i listu za Grad Mostar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije