Gradovi

Policiji prijavljeno da neakreditovane osobe pregledaju dokumente glasačima

Policiji prijavljeno da neakreditovane osobe pregledaju dokumente glasačima
Foto: Fena/Ilustracija | Policiji prijavljeno da neakreditovane osobe pregledaju dokumente glasačima

Iz Policijske uprave Mostar za "Bljesak.info" je potvrđena prijava neregularnosti na biračkom mjestu Zalik u Mostaru, gdje su neakreditovane osobe pregledavale dokumente biračima ispred biračkog mjesta.

Ovu nepravilnost prijavili su iz Izbornog štaba Platforme za progres, a za "Avaz" je predsjednica Izbornog štaba Lana Bečiragić rekla da se ''ekipa neakreditiranih osoba'' razbježala po dolasku policije.

''Slično se ponovilo i u Blagaju gdje je pored biračkog mjesta otvoren i kafić, vrata do vrata, koji je u vlasništvu čovjeka iz SDA koji dijeli kavu. Imali smo i jutros problem gdje je onemogućen ulazak našoj članici biračkog odbora bez bilo kakvog rješenja, na što smo se žalili'', rekla je Bečiragić.

Podsjetimo, Izbornoj komisiji je prijavljeno i da kandidati pojedinih stranaka stoje u krugu biračkog mjesta te upućuju građane na glasanje što je protivzakonito.

Biračkim komisijama na pojedinim glasačkim mjestima u Gradu Mostaru prijavljeno je da glasači dobijaju listiće na kojima si vidljive ''crtice i šaranja'' što bi te listiće tokom brojanja moglo pretvoriti u nevažeće.

Iz Koalicije ''Ostajte ovdje - Zajedno za naš Mostar'' u nedjelju su medijima potvrdili da je njihovim posmatračima onemogućeno posmatranje na biračkom mjestu u Vrapčićima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije