Gradovi

Protest Hrvata iz Teslića ispred zgrade CIK-a

Protest Hrvata iz Teslića ispred zgrade CIK-a
Foto: ATV | Protest Hrvata iz Teslića ispred zgrade CIK-a

SARAJEVO - Pred zgradom Centralne izborne komisije (CIK) u Sarajevu u ponedjeljak su protestovali Hrvati iz Teslića koji su poručili da će pravdu tražiti i od međunarodnih institucija.

Štrajk glađu, protest ispred CIK-a i nove tužbe zbog, kako su naveli, pokradenih glasova sprema i Hrvatska zajednica iz Uskoplja, Gornjeg Vakufa i Teslića, prenosi ATV.

"Mi smo se danas ovdje okupili iz opravdanih razloga jer sumnjamo da smo prevareni na nekim biračkim mjestima u Tesliću gdje hrvatska lista nije dobila nijedan glas, te tražimo ponovo otvaranje tih biračkih mjesta", rekao je Igor Balubčić iz Hrvatske liste za Teslić.

Balubčić je pojasnio da Hrvatska lista za Teslić u ovom gradu trenutno uzima mandat najjačoj stranci u ovoj lokalnoj zajednici, a to je SDS.

"Ako bi naš čovjek prošao i onda je u pitanju to vjerovatno oko skupštinske većine", rekao je Balubčić.

Ispred CIK-a se na štrajk glađu i žeđu zarekao i nezavisni kandidat Jasko Borovčević iz Zenice za kojeg, navodno, nisu glasali ni članovi najuže porodice.

"Zbog toga što ne postoje glasovi koji su glasali za mene. Primjer, braća i sestre koji su glasali na odvojenim mjestima piše nula glasova. Plus prijatelji, plus poznanici. Ljudi koji su spremni pod punom odgovornošću da tvrde da su glasali, da su bili na izborima i da su glasali za mene ne postoje ti glasovi", dodao je Borovčević. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije