Gradovi

Stevanović: DEMOS će biti druga stranka najjača u vladajućoj koaliciji

Stevanović: DEMOS će biti druga stranka najjača u vladajućoj koaliciji
Foto: DEMOS | Stevanović: DEMOS može postati druga stranka u vladajućoj koaliciji

FOČA - Potpredsjednik Demosa Spomenka Stevanović rekla je danas u Foči da vjeruje da DEMOS na predstojećim lokalnim izborima može da postane druga stranka po snazi u okviru vladajuće koalicije, a četvrta ukupno u Republici Srpskoj, računajući i poziciju i opoziciju.

Sa predizborne tribine DEMOS-a u Foči poručeno je da je cilj ove stranke osvajanje 60 odborničkih mandata u Srpskoj, od čega četiri u fočanskom parlamentu, kao i tri načelnička mjesta.

Stevanovićeva je pozvala sve političke subjekte da kampanju provedu demokratski, fer i pošteno, da razmjenjuju stavove, a ne uvrede.

"DEMOS se upravo tako i ponaša, radimo i radićemo na slozi i stabilnosti, a ne na podjelama", rekla je Stevanovićeva.

Ona je izrazila uvjerenje da će njihovi budući odbornici i nosioci izvršnih funkcija opravdati povjerenje građana, čime će stranka dodatno ojačati pred opšte izbore 2022. godine.

"Pozvala bih sve garađane da u što većem broju izađu na izbore, da glasaju u skladu sa svojim uvjerenjem, da izborni rezultati budu izraz volje građana. Takođe, ponovo bih pozvala CIK da spriječi očigledne pokušaje krađe glasova putem pošte, jer ukoliko se to ne spriječi neće biti postignut osnovni cilj - da rezultati budu izraz volje građana", navela je Stevanovićeva.

Ona je dodala da DEMOS u Čajniču očekuje osvajanje dva mandata i pobjedu svog kandidata Bojana Tanaskovića za načelnika opštine.

Predsjednik Opštinskog odbora DEMOS-a Foča i nosilac liste za odbornike u Skupštini opštine Foča Spomenko Stojanović rekao je da se ova stranka ne bavi megalomanskim projektima, koji ne zavise od lokalnog parlamenta, već o realnim projektima koje buduća lokalna uprava može da realizuje.

"Među projektima za koje se mi zalažemo je izgradnja novog doma zdravlja, koji je potreban ovom gradu, pored kvalitetne bolnice koju imamo, jer postojeća zgrada ne može da ispuni uslove koje građani očekuju. Predložićemo da se izmjesti Vatrogasni dom na prikladniju lokaciju, sa koje bi se brže reagovalo kada je to potrebno, a da se na postojećoj zgradi nadzida jedan sprat da se smjeste sve republičke institucije koje su u Foči u podstanarskom odnosu", rekao je Stojanović.

On je istakao da DEMOS u Foči snažno podržava kandidata SNSD-a za načelnika opštine Milana Vukadinovića.

Predjednik Regionalnog odbora DEMOS-a Hercegovina Slobodan Šaraba rekao je da je fočanski odbor bez dileme najjači opštinski odbor ove stranke u izbornoj jedinici devet.

"DEMOS će i poslije ovih izbora u Foči predstavljati ozbiljan politički faktor, koji će zajedno sa drugim kolalicionim partijama činiti stabilnu skupštinsku većinu", rekao je Šaraba.

Tribini DEMOS-a prisustvovao je i kandidat SNSD-a za načelnika Foče Milan Vukadinović, koji je zahvalio ovoj stranci za podršku, istakavši da će zajedno raditi na razvojnim projektima.

"Prije svega mislim na infastrukturu, zatim na podsticaje za zapošljavanje. Prioritet nam je da zadržimo mlade ljude i mlade bračne parove", istakao je Vukadinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije