Gradovi

U Tuzli otvaraju vreće sa glasačkim listićima zbog nepravilnosti

U Tuzli otvaraju vreće sa glasačkim listićima zbog nepravilnosti
Foto: N.N. | U Tuzli otvaraju vreće sa glasačkim listićima zbog nepravilnosti

TUZLA - Gradska izborna komisija Tuzla je podnijela Centralnoj izbornoj komisiji BiH zahtjev za otvaranje vreća i pravilno objedinjavanje utvrđenih rezultata za redovna biračka mjesta na kojima birački odbor nije pravilno utvrdio izborne rezultate, što im je i odobreno.

Nakon unosa i kontrole rezultata za pojedina biračka mjesta utvrđene su nepravilnosti prilikom unosa u obrasce od strane biračkih odbora te je utvrđeno da broj glasačkih listića u glasačkim kutijama nije jednak ukupnom broju svih glasačkih listića, odnosno da je broj glasova kandidata veći od ukupnog broja glasova koje je osvojio politički subjekt tog kandidata. Osim toga u pojedinim obrascima nije bilo moguće pravilno utvrditi izborne rezultate jer od strane biračkih odbora pojedini obrasci nisu dostavljeni, nisu ispunjeni ili su djelimično popunjeni.

“Za potrebe otvaranja vreća i pravilnog objedinjavanja utvrđenih rezultata Gradska izborna komisija Tuzla je imenovala četiri tima, te osigurala adekvatan prostor za otvaranje vreća i pravilno brojanje glasačkih listića, počev od 17. novembra u 11 sati, pa sve do završetka brojanja, uz obezbjeđenje mjera sigurnosti“, saopšteno je iz ove Komisije koja je obavijestila sve  političke subjekte kako bi akreditovani posmatrači mogli prisustvovati otvaranju vreća sa glasačkim materijalom i brojanju glasačkih listića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije