Svijet

Pratite nas na Google news

Ako se u Grčkoj zarazite koronom vlada te zemlje snosi troškove

Ako se u Grčkoj zarazite koronom vlada te zemlje snosi troškove
Foto: N.N. | Ako se u Grčkoj zarazite koronom vlada te zemlje snosi troškove
N.N.

Grčka vlada je spremna da snosi troškove za one turiste za koje se tokom boravka u Grčkoj ispostavi da su pozitivni na virus korona, izjavio je u ponedjeljak vladin portparol Stelios Petsas.

Ovi turisti će biti smješteni u hotelima, a troškovi će ići na teret Grčke, dodao je.

"To smo radili ranije i nastavićemo i dalje", rekao je tokom konferencije za novinare.

Petsas je dodao da od zatvaranja granica Grčka plaća smještaj onima koji dolaze u zemlju i moraju da ostanu u karantinu.

"Hiljade ljudi prošlo je kroz karantin", naglasio je podsjećajući da se testovi na COVID-19 već obavljaju na Međunarodnom aerodromu u Atini, da se posjetioci zadržavaju u hotelu jednu noć dok ne dobiju rezultate testa, a zatim u zavisnosti od rezultata koji imaju mogu ostati u opuštenom 7-dnevnom karantinu ili pod strogim nadzorom 14 dana, ako su pozitivni.

„Nastavićemo tako, s jednom razlikom. Očekujemo daleko manji broj slučajeva zaraze i čak se nadamo da ih neće ni biti, jer broj zaraženih u evropskim zemljama iz kojih očekujemo turiste opada", rekao je vladin portparol.

„Naš cilj je da osiguramo maksimalnu sigurnost za stanovnike i turiste“, rekao je Petsas. Međutim, nije objasnio hoće li grčka država platiti i hranu i lijekove.

Ministarstvo turizma Grčke objavilo je nedavno spisak zemalja za čije posjetioce će Grčka otvoriti granice od 15. juna. Posjetioci iz ovih zemalja neće biti testirani na Covid-19 i neće biti u karantinu.

Grčka uprava civilnog vazduhoplovstva produžila je u ponedeljak, 1. juna, zabranu letova iz sedam zemalja kao i za ulazak neevropskih državljana, a istovremeno je produžila i obavezan karantin za putnike koji ulaze u Grčku u junu.

Od ponedjeljka, 15. juna, nastaviće se praksa obaveznog testiranja i karantina za putnike koji dolaze iz zemalja visokog rizika prenosa Covid-19. Lista se stalno ažurira.

(Kurir)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Baby Centar jedinstveno mjesto koje i u Banjaluci okuplja roditelje i mališane

Marketing tim / 06.07.2020 11:58

Baby Centar je jedinstven projekat pokrenut 2009 godine gdje je prateći svjetske trendove kreiran jedinstven prodajno-edukativni centar u Banjaluci, Sarajevu i Tuzli. Baby Centar nudi sve na jednom mjestu što je potrebno za trudnice, dojilje i djecu do školskog uzrasta.

N.N. | Baby Centar jedinstveno mjesto koje i u Banjaluci okuplja roditelje i mališane

"Naša misija je da budemo najbolji prijatelji mališanima, ali prije svega roditeljima koji imaju jako 'težak posao'. Biti roditelj jedan je od najzahtjevnijih i najtežih poslova, što znači znači ići putem koji je pun iznenađenja i novih izazova. Želimo da upravo mi u Baby Centru budemo ona desna ruka, koja uvijek treba, jer roditelji ne mogu sve sami. Mi smo tu da damo savjet, da pomognemo, da dijelimo lijepe trenutke i zajedno dijelimo emocije u skladu sa našim sloganom – Sve što je potrebno za Vaše dijete", poručuju iz Baby Centra.

Osluškujući roditelje i njihove potrebe u Baby Centru svakodnevno uvode novitete, edukuju osoblje, te prate trendove. Još na samom početku mnogobrojni svjetski partneri prepoznali su kvalitet Baby Centra tako da u njihovom asortimanu možete pronaći proizvode vodećih svjetskih brendova kao što su STOKKE, Philips AVENT, CAM, FreeON, BeSafe, Ergobaby, Cybex, Lego, Globo, Maclaren, TinyLove, Smart Trike, BabyBjorn, Matell, OK baby, te proizvode mnogih drugih prizvođača.

Baby Centar  je za svoje kupce pripremio posebna sniženja na odabrane modele tricikla, romobila, auta na akumulator, autosjedalica i kišobran kolica brandova CYBEX, CAM I FreeON. Sniženje traje do 12.jula 2020 godine.

Baby Centar u Banjaluci možete pronaći u robnoj kući Boska, Trg Krajine 2 na  prvom spratu, gdje će vas nasmijano i edukovano osoblje uvijek rado dočekati. Ne zaboravite više informacija možete dobiti putem kontakt telefona 051 32 11 40 ili 080 02 02 45, te putem Facebook i Instagram stranice.

Najčitanije