Svijet

Antikovid mjere djeluju u Italiji

Antikovid mjere djeluju u Italiji
Foto: Tanjug/AP | Antikovid mjere djeluju u Italiji

RIM - U posljednja tri dana u Italiji je 20.000 manje zaraženih kovidom-19 u odnosu na prošlu sedmicu, opada i broj hospitalizovanih, a smanjen je i procenat novozaraženih u odnosu na broj testiranih, piše agencija Ansa.

I dalje je visok broj preminulih od virusa korona, u jednom danu 722 osobe su preminule od infekcije.

Epidemiolozi računaju da su sadašnji smrtni slučajevi one osobe koje su zaražene prije nego što je Vlada uvela oštra ograničenja.

Generalno, epidemiološki podaci u posljednjih sedam dana daju nadu da antikovid mjere koje je uvela Vlada prije dvije sedmice daju rezultate.

Između centralne vlade i regija odnosi su, međutim, piše agencija, zahladili.

Naime, regije gdje se nalaze poznati centri zimskog turizma insistiraju da se skijaške piste otvore, ali je premijer Ðuzepe Konte odlučan da ne dozvoli ponavljanje tragičnog iskustva od ljetos kada su otvorena ljetovališta, što je rezultiralo velikim skokom zaraženih i preminulih od kovida-19, na kraju ljetne turističke sezone.

Na društvenim mrežama koje su indikator javnog raspoloženja oštro se kritikuje debata da li će biti dozvoljena proslava Božića i Nove godine uobičajenim okupljanjem i velikom večerom, jer piše u jednom od komentara koji se viralno raširio društvenim mrežama, a zatim i na stranicama novina: "Dok odlazi cijela jedna generacija (misli se na starije osobe), ovdje se raspravlja o svečanim ručkovima i večerama".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije