Svijet

Bajden zahtijeva od federalnih radnika da se vakcinišu

Bajden zahtijeva od federalnih radnika da se vakcinišu
Foto: Tanjug/AP | Bajden traži da se novovakcinisani nagrade sa 100 dolara

VAŠINGTON - Milioni federalnih radnika u SAD moraće da potvrde da su vakcinisani protiv korona virusa ili će biti u obavezi da nose maske, testiraju se jednom nedeljno, održavaju socijalnu distancu i pridržavaju drugih pravila, objavila je juče administracija američkog predsednika Džoa Bajdena.

Milioni federalnih radnika u SAD moraće da potvrde da su vakcinisani protiv korona virusa ili će biti u obavezi da nose maske, testiraju se jednom nedeljno, održavaju socijalnu distancu i pridržavaju drugih pravila, objavila je juče administracija američkog predsednika Džoa Bajdena.

Nove stroge smjernice imaju za cilj da povećaju stopu vakcinacije među velikim brojem Amerikanaca zaposlenih u saveznim institucijama, kao i da daju primjer privatnim poslodavcima širom zemlje, prenio je AP.

Bajden je, takođe, naložio Ministarstvu za odbranu da razmotri kako i kada će početi da zahteva od pripadnika vojske da se vakcinišu.

On je naložio svom timu da preduzme korake za primjenu sličnih zahtjeva na sve savezne izvođače poslova.

Prema podacima iz 2020. godine, američka federalna vlada zapošljava oko 2,2 miliona civilnih radnika i još 570.000 koji rade za Poštu (USPS).

Pojedine savezne države i grad Njujork već su najavili slične mere.

Oko 60 odsto odraslih Amerikanaca je u potpunosti vakcinisano.

Bajden je imao za cilj da do 4. jula bude vakcinisano 70 odsto odraslih Amerikanaca, ali taj cilj nije ispunjen. Trenutno je vakcinisano 69,3 procenata građana

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije