Svijet

Bajdenov ljekar otkrio u kakvom je stanju predsjednik

Bajdenov ljekar otkrio u kakvom je stanju predsjednik
Foto: Tanjug/AP | Bajdenov ljekar otkrio u kakvom je stanju predsjednik

VAŠINGTON - Predsjednik SAD Džozef Bajden ima kijavicu, osjeća umor i ima povremeno suv kašalj, naveo je njegov ljekar Kevin O'Konor u pismu koje je danas uputio sekretaru za štampu Bijele kuće Karin Žan-Pjer, nakon što je objavljeno da je pozitivan na kovid-19.

Blagi simptomi počeli su sinoć, napisao je O'Konor, dodajući da očekuje da će predsjednik pozitivno reagovati na liječenje, prenio je Rojters.

Bijela kuća ranije danas saopštila je da je Bajden pozotivan na kovid-19.

Sekretar za štampu Bijele kuće Karin Žan-Pjer rekla je da Bajden ima blage simptome i da je počeo da uzima pakslovid, antivirusni lijek koji ima za cilj da umanji težinu bolesti, prenio je AP.

Ona je izjavila da će Bajden biti izolovan u Bijeloj kući i da će nastaviti da obavlja sve svoje dužnosti u potpunosti za to vrijeme.

Američki predsjednik je, kako je navela Žan-Pjer, jutros bio u kontaktu s članovima osoblja Bijele kuće putem telefona, a učestvovaće i na planiranim sastancima u Bijeloj kući putem telefona i Zuma iz rezidencije.

Bajden (79) je u potpunosti vakcinisan, primio je dvije doze Fajzerove vakcine protiv virusa korona neposredno prije nego što je preuzeo dužnost predsjednika SAD, treću dozu vakcine primio je lani u septembru, a četvrtu dozu 30. marta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije