Svijet

Pratite nas na Google news

Broj zaraženih pao za više od 50 odsto u Kini

Broj zaraženih pao za više od 50 odsto u Kini
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Broj zaraženih pao za više od 50 odsto u Kini
Fena

PEKING - Kina je u sanas izvijestila o padu od više od 50 odsto potvrđenih novih slučajeva zaraze koronavirusom, u eventualnom nagovještaju da bi se njena posljednja velika epidemija u sjeverozapadnoj regiji Ksinjang mogla povući.

 

Zvaničnici su izvijestili o 45 novih slučajeva u proteklih 24 sata, od kojih 31 u Ksinjang, gdje epidemija ima žarište u regionalnoj prijestolnici i najvećem gradu Urumkiju. To je pad sa 127 slučajeva na nacionalnom nivou i sa 112 u Ksinjangu u petak.

Nijedan novi smrtni slučaj nije prijavljen, ostavljajući Kinu s ukupno 4.634 preminulih, među 84.337 potvrđenih slučajeva zaraze.

U Hong Kongu broj zaraženih nastavlja da raste, uz više od 100 novih slučajeva prijavljenih u subotu. Time je ukupan broj zaraženih u gradu porastao na 2.273. Takođe je javljeno o dvoje preminulih, povećavajući ukupan broj smrtnih slučajeva u gradu na 27, prenosi Associated Press.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Poli Hammy Toast nova je zvijezda doručka!

Marketing tim / 14.08.2020 09:05

Usporite svakodnevne obaveze i priuštite si odličan doručak za zdrav početak dana! Nova pileća šunka Poli od sada je na raspolaganju u novom četvrtastom obliku, idealnom za pripremu toplih sendviča.

Poli | Nova Poli zvijezda je stigla!

Poliy Hammy Toast pažljivo je pripremljen iz pilećeg mesa najviše kvalitete. Ima strukture šunke, svijetlo roza boju i nježan miris. Sočan, mekan, lagan i ukusan idealan je za pripremu toplih sendviča za doručak, najvažniji obrok dana, ali i za različite druge ukusne zalogaje tijekom cijelog dana.

Poli već više od 40 godina svojim proizovdima zadovoljava vaša garstonomska čula željna najsočnijih zalogaja, zato nagradite svoj organizam i u novi dan zakoračajte kao pravi junaci.

Najčitanije