Svijet

Dječak preminuo od oboljenja povezanog sa virusom korona

Dječak preminuo od oboljenja povezanog sa virusom korona
Foto: Tanjug/AP arhiva | Dječak preminuo od oboljenja povezanog sa virusom korona

PARIZ - Devetogodišnji dječak umro je u Francuskoj od oboljenja za koje se vjeruje da je povezano sa virusom korona, rekao je danas dječakov ljekar Fabris Mišel i to je prvi sličan slučaj u ovoj zemlji nakon što su prijavljeni u Njujorku i Londonu.

"Dijete je umrlo nakon neurološke povrede povezane sa srčanim udarom", izjavio je Mišel koji je šef odijeljenja intenzivne njege na pedijatriji u bolnici "Timon" u Marseju.

Prema njegovim riječima, dječak koji je bio pozitivan na virus korona liječen je u bolnici sedam dana i preminuo je tokom vikenda.

Mišel je naglasio da je ovo oboljenje veoma rijetko i da roditelji treba da dovedu dijete ljekaru ukoliko nekoliko dana zaredom imalo povišenu temperaturu i ostale simptome.

U protekle tri sedmice, nekoliko država je prijavilo slučajeve djece oboljele od upala sa simptomima poput sindroma "Kavasaki". Naučnici izražavaju uvjerenje da je oboljenje povezano sa kovidom-19.

Francuske zdravstvene službe navode da je upala krvnih sudova i srčana oštećenja mnogo izraženija kod slučajeva za koje se sumnja da su povezani sa kovid-19 u odnosu na klasično oboljenje "Kavasaki".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije