Svijet

Džonson: Korona izazvala katastrofu

Džonson: Korona izazvala katastrofu
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Džonson: Korona izazvala katastrofu
Srna

LONDON - Britanski premijer Boris Džonson izjavio je da je kriza izazvana virusom korona bila katastrofalna za Veliku Britaniju i da će Vlada provjeriti šta nije urađeno dobro, ali da sada nije trenutak za istragu.

"Ovo je katastrofa. Hajde da ne ublažavamo riječi. Mislim da je ovo apsolutno bila noćna mora za ovu zemlju i da je zemlja prošla kroz veliki šok", rekao je Džonson "Radiju tajms".

Premijer je dodao da Vlada duguje objašnjenje šta je pošlo po zlu i tačno kada za sve smrtne slučajeve i patnju koju su građani prošli zbog virusa.

"To potpuno razumijem i mi ćemo to uraditi. Samo smatram da sada nije pravi trenutak da se tome posvećuje veliki dio zvaničnog vremena. Ali neprestano izvlačimo lekcije", rekao je britanski premijer.

Prema Vladinim podacima, britanska ekonomija oslabila je za 10,4 odsto u periodu od tri mjeseca do aprila, a u aprilu je zabilježen najveći mjesečni pad bruto domaćeg proizvoda ikada.

"Ne možemo se samo povući. Ono što ćemo raditi u narednih nekoliko mjeseci jeste jačanje agenede koja je usmjerena na investicije", rekao je Džonson, prenio je "Sputnjik".

Tokom krize privremeno je bez posla ostalo blizu devet miliona radnika, odnosno više od četvrtine ukupne radne snage. To je državu do sada koštalo 24,2 milijarde funti.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije