Svijet

Džonson najavio stroža ograničenja u Engleskoj

Džonson najavio stroža ograničenja u Engleskoj
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Džonson najavio stroža ograničenja u Engleskoj

LONDON - Premijer Velike Britanije Boris Džonson najavio je da će uskoro uvesti stroža ograničenja u Engleskoj kako bi se zaustavilo brzo širenje zaraze virusom korona.

On je tokom posjete bolnici u kojoj su prvi državljani Velike Britanije primili vakcinu protiv kovida-19 nagovijestio da se nastava u srednjim školama možda neće nastaviti do kraja mjeseca.

Džonson je upozorio da dolaze veoma teške sedmice.

"Ukoliko pogledate brojke, ne dovodi se u pitanje to da ćemo morati da preduzmemo strože mjere, koje ćemo uskoro predstaviti. Virus se zaista brzo širi", rekao je Džonson.

U Velikoj Britaniji registrovan je nagli porast broja zaraženih u posljednjih nekoliko sedmica, a pojavio se i novi soj virusa korona koji se brže prenosi.

Vlasti su juče registrovale porast od skoro 55.000 slučajeva zaraze, a od posljedica zaraženosti od početka epidemije preminulo je više od 75.000 ljudi.

U Engleskoj su na snazi četiri nivoa ograničenja, a u većem dijelu države su uvedene mjere trećeg i četvrtog stepena.

Džonson je rekao da će zatvaranje osnovnih škola biti "posljednja opcija", ali da će vlasti možda morati da razmisle o zatvaranju škola za učenike uzrasta od 11 do 18 godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije