Svijet

Džonson prisustvovao žurci tokom prvog lokdauna 2020.

Džonson prisustvovao žurci tokom prvog lokdauna 2020.
Foto: Tanjug/AP | Džonson prisustvovao žurci tokom prvog lokdauna 2020.

LONDON - Premijer Velike Britanije Boris Džonson i njegova supruga Keri prisustvovali su događaju "donesi svoje piće" u bašti Dauning strita tokom prvog nacionalnlog lokdauna u maju 2020. javlja "Skaj njuz".

Više od 100 zaposlenih iz Dauning strita je pozvano na piće 20. maja 2020. godine, dodaje se u tekstu britanskog medija.

U imejlu koji je poslao glavni pomoćnik Borisa Džonsona Martin Rejndolds, pozvano je osoblje da se provede "lijepo vrijeme" uz "ispijanje pića na socijalnoj distanci", dodaje "Skaj njuz".

Imejl, do kojeg je došao "ITV njuz", dodatak je nedavnoj optužbi Dominika Kamingsa, bivšeg glavnog savjetnika premijera, da je pijanka održana u bašti Dauning stritu.

Prema "ITV njuzu", Rejnoldsov mejl je poslat na adrese više od 100 zaposlenih u Dauning stritu, kao i za premijerove savjetnike i ostalo osoblje.

Navodi se da je oko 40 članova osoblja bilo u bašti te večeri, gdje su jeli hranu i pili, a među njima su bili Boris Džonson i Keri.

U to vrijeme, Britanci su bili pod lokdaunom, pa je tada bilo dozvoljeno da se jedna osoba susretne sa osobom iz drugog domaćinsta, ali pod uslovom da drže distancu od dva metra, navodi "Skaj njuz", ocjenjujući da je u pitanju dokaz "još kršenja pravila u srcu Vlade".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije