Svijet

Evropa jača mjere u borbi protiv virusa korona

Evropa jača mjere u borbi protiv virusa korona
Foto: Tanjug/AP | Evropa jača mjere u borbi protiv virusa korona

PARIZ/RIM/LONDON - Evropa, suočena s drugim talasom epidemije, u nedjelju je prešla prag od 250.000 umrlih od virusa korona, a sa više od 8.000 umrlih za nedjelju dana, bilježi najteži nedjeljni bilans od sredine maja.

Brojne evropske zemlje pokušavaju da se zaštite uvođenjem jačih zaštitnih mjera.

Tokom vikenda je u Francuskoj zabiilježen rekordan broj oboljelih od kovida-19, a zbog povećanja broja oboljelih od subote je uveden policijski čas od 21 do 6 sati ujutru koji će trajati bar mjesec dana, prenosi BBC i dodaje da onaj ko ga prekrši mora da ima validan razlog za to ili da plati kaznu od 135 evra.

Od ponedjeljka svi barovi i restorani u Belgiji su zatvoreni na četiri nedelje, a na snazi je i policijski čas od ponoći do pet sati ujutru.

Takođe, uvedena je zabrana prodaje alkohola poslije 20 sati.

U Švajcarskoj je uvedeno obavezno nošenje maski na svim zatvorenim mjestima, kao i zabrana okupljanja više od 15 osoba na jednom mjestu.

U Češkoj još nije odlučeno da li je potreban karantin, a ta zemlja je trenutno prva po broju oboljevanja u Evropi.

U Irskoj će danas biti predstavljene nove mjere, a pretpostavlja se da će biti zatvorene ne-esencijalne prodavnice i kompanije.

U Njemačkoj, kancelarka Angela Merkel je zbog povećanog broja oboljevanja pozvala ljude da ostanu kod svojih kuća i da izbjegavaju putovanja ukoliko je to moguće.

Takođe u Italiji je od danas ograničen rad barova i restorana, ako i lokalne manifestacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije