Svijet

Florida ima sve oznake budućeg epicentra virusa korona

Florida ima sve oznake budućeg epicentra virusa korona
Foto: Tanjug/AP | Florida ima sve oznake budućeg epicentra virusa korona

DŽEKSONVIL - Florida ima sve oznake sljedećeg velikog epicentra virusa korona prema projekcijama naučnika iz Dječje bolnice u Filadelfiji i Univerziteta u Pensilvaniji.

"Potencijal da se virus tamo odnese je veoma, veoma velik i može da ima katastrofalne posljedice" zbog populacije u godinama i velikog broja domova za stare i penzionerskih zajednica, izjavila je danas za CNN dr Džini Maraco, direktorka odjeljenja za zarazne bolesti na Univerzitetu Alabama u Birmingemu.

Florida se pridružila američkim državama: Alabami, Arizoni, Kaliforniji, Nevadi, Sjevernoj Karolini, Oklahomi, Oregonu, Južnoj Karolini i Teksasu, u kojima se svakodnevno primjećuju rekordni sedmodnevni prosjeci novih slučajeva virusa korona, pokazala je CNN-ova analiza podataka sa Univerziteta Džons Hopkins.

U SAD 23 države bilježe trend porasta novih slučajeva virusa korona, a zdravstveni stručnjaci i dalje naglašavaju važnost preduzimanja mjera predostrožnosti za smanjenje širenja virusa.

Prema riječima profesora medicine na Univerzitetu "Džordž Vašington" Džonatana Rajnera, istina je da je pandemija još uvijek veoma aktivna u SAD, da još nema povratka u normalu i da postoje teške stvari koje javnost mora da uradi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije