Svijet

Gradonačelnik Milana užasnut brojem šetača

Gradonačelnik Milana užasnut brojem šetača
Foto: Tanjug/AP | Gradonačelnik Milana užasnut brojem šetača

MILANO - Gradonačelnik Milana Bepe Sala izrazio je užasnutost velikim brojem ljudi koji su, i pored toga što pravila socijalnog distanciranja i dalje važe, sinoć šetali pored vodenih kanala u tom italijanskom gradu, ignorišući opasnost od zaraze virusom korona.

Kako navodi CNN, pojavile su se i fotografije na kojima se duž kanala može vidjeti mnoštvo šetača, a Sala je slike nazvao "sramnim".

Kontrole će biti pojačane, a ako se stvari ne promijene, taj dio grada biće zatvoren, zaprijetio je gradonačelnik u svojevrsnom ultimatumu.

Prema posljednjoj odluci nadležnih, u Italiji je od ponedjeljka u toku druga faza borbe protiv virusa korona, a stanovništvo sada može da napušta domove radi odlaska na posao, nabavke namirnica ili posjete članovima porodice, kao i iz zdravstvenih razloga i radi sportskih ili drugih fizičkih aktivnosti na otvorenom.

Javna okupljanja su i dalje zabranjena, a obavezno je održavanje međusobne distance od jednog metra, navodi CNN, podsjedćajući da je Milan prijestonica Lombardije, virusom korona najteže pogođenog regiona Italije, gdje je zabilježena gotovo polovina ukupnog broja smrtnih slučajeva u toj zemlji, koji iznosi oko 30.000.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije