Svijet

Gradonačelnik Milana užasnut brojem šetača

Gradonačelnik Milana užasnut brojem šetača
Foto: Tanjug/AP | Gradonačelnik Milana užasnut brojem šetača
Tanjug

MILANO - Gradonačelnik Milana Bepe Sala izrazio je užasnutost velikim brojem ljudi koji su, i pored toga što pravila socijalnog distanciranja i dalje važe, sinoć šetali pored vodenih kanala u tom italijanskom gradu, ignorišući opasnost od zaraze virusom korona.

Kako navodi CNN, pojavile su se i fotografije na kojima se duž kanala može vidjeti mnoštvo šetača, a Sala je slike nazvao "sramnim".

Kontrole će biti pojačane, a ako se stvari ne promijene, taj dio grada biće zatvoren, zaprijetio je gradonačelnik u svojevrsnom ultimatumu.

Prema posljednjoj odluci nadležnih, u Italiji je od ponedjeljka u toku druga faza borbe protiv virusa korona, a stanovništvo sada može da napušta domove radi odlaska na posao, nabavke namirnica ili posjete članovima porodice, kao i iz zdravstvenih razloga i radi sportskih ili drugih fizičkih aktivnosti na otvorenom.

Javna okupljanja su i dalje zabranjena, a obavezno je održavanje međusobne distance od jednog metra, navodi CNN, podsjedćajući da je Milan prijestonica Lombardije, virusom korona najteže pogođenog regiona Italije, gdje je zabilježena gotovo polovina ukupnog broja smrtnih slučajeva u toj zemlji, koji iznosi oko 30.000.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Marketing tim / 03.08.2021 12:59

Sinsay kao jedan od vodećih brendova LPP-a prednjači u širenju prodajne mreže na teritoriji Bosne i Hercegovine i Regiona.

Sinsay BiH | Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Pored ženske mode, nude odjeću i dodatke za muškarce, kao i atraktivnu kolekciju dječije odjeće. Čitavu ponudu dopunjuju ženska i muška oprema i kućni namještaj iz linije Home, što pečatom potvrđuje status uspješnog brenda životnog stila.

Širina asortimana ogleda se u veličini i karakteru prodavnice. Sinsay je brend koji nudi najnovije trendove po najpovoljnijim cijenama od 2013.

S površinama od 800 do 1.500 m2, novi komercijalni prostori nekoliko puta su veći od prvih Sinsay prodavnica zahvaljujući upotrebi inovativnih materijala, dizajnerskih dodataka i modernističkog osvjetljenja.

Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay
Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Kolekcije su sve dostupnije zahvaljujući proširenju tradicionalne mreže prodavnica (povećanje komercijalnog prostora u poređenju sa istim periodom prošle godine). Razvoj je usmjeren ka tradicionalnom konceptu kako bi kupci imali punu pažnju i osjetili prisutnost i raspoloživost da se odgovori na njihove potrebe i želje.

Zbog ekspanzije širenja brenda, ova kompanija je u potrazi za prostorom u gradovima sa 10.000 stanovnika na teritoriji Bosne i Hercegovine, manji gradovi samo u određenim slučajevima, površine u rasponu od 800-1500 m2, u zavisnosti od lokacije, veličine grada, GLA projekta.

Sve zanimljive ponude možete poslati našem razvojnom timu na mail: [email protected].

Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay
Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

LPP S.A. je međunarodna kompanija koja uspješno posluje u tekstilnoj industriji više od 20 godina. Upravljaju prepoznatljivim brendovima: RESERVED, Cropp, House, MOHITO i SiNSAY. Na tržištu Bosne i Hercegovine prisutni su od 2019. i uspješno posluju kroz mrežu od 6 maloprodajnih objekata svih brendova u Banja Luci i Mostaru, sa idejom da povećaju postojeću prodajnu mrežu.

Najčitanije