Svijet

Hongkong "uplesao" u četvrti talas korone

Hongkong "uplesao" u četvrti talas korone
Foto: Tanjug/AP | Hongkong "uplesao" u četvrti talas korone

HONGKONG - Tri dana zaredom u Hongkongu identifikovano je više od 80 novih slučajeva pozitivnih na kovid-19, a većina je povezana sa plesnim klubom, najvećim klasterom kovida-19 u tom gradu do sada.

Broj zaraženih u grupi ljudi koja se povezuje sa plesnim studiom premašio je 310, pišu lokalni mediji, dodajući da su zaraženi mnogi imućni građani, a da je sa klasterom povezano nekoliko supruga istaknutih biznismena.

Kako navodi SCMP, te žene su, "nastojeći da impresioniraju prisutne na lokalnim događajima, izdvajale velike svote novca za profesionalne plesne partnere", a neke su ih čak "dovodile gliserom iz kontinentalnog dijela Kine".

Lokalne vlasti najavile su nova ograničenja za sportske objekte i plesne klubove u Hongkongu, gdje od četvrtka korisnici moraju nositi maske.

Svi barovi, noćni klubovi i prostorije za zabave zatvoreni su od četvrtka na najmanje sedam dana.

Istovremeno, Bolnička uprava (The Hospital Authority) izvinila se u srijedu zbog tehničke greške pošto je šest osoba dobilo SMS poruku sa izvještajem da je njihov rezultat testa na kovid-19 negativan, a da je zapravo bio pozitivan, prenijeli su portali News.rthk.hk i Hongkongfp.com.

U saopštenju je navedeno da je hongkonška Bolnička uprava izrazila zabrinutost zbog incidenta i zatražila pregled sistema kako bi se slični incidenti izbjegli, a dodaje se da je kontaktirano tih šest osoba koje su pogrešno informisane o rezultatu testa i da su stavljene u izolaciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije