Svijet

Indijski mediji tvrde da su Pakistanci ipak mučili zarobljenog pilota

Indijski mediji tvrde da su Pakistanci ipak mučili zarobljenog pilota
Foto: Screenshot | Indijski mediji tvrde da su Pakistanci ipak mučili zarobljenog pilota

NJU DELHI - Pakistanske vlasti su mučile indijskog pilota Abhinandana Varthamana, koji je zarobljen iznad Kašmira, piše "Hindustan tajms"“, pozivajući se na neimenovani izvor.

Prema podacima lista, komandir avijacije Varthaman je ispričao da ga je ispitivalo nekoliko grupa vojnika koji su radili "po smenama". Navodno, primoravali su ga da stoji satima, uključivali glasnu muziku i čak gušili.

Kako se dodaje, na ovaj način su pokušavali da od njega dobiju informacije o frekvencijama koje koristi Ratno vazduhoplovstvo Indije, prenosi "Sputnjik".

Kako je naveo izvor, svi indijski piloti prolaze instrukcije, gdje im se objašnjava kako da prođu dovoljno duga ispitivanja, da bi u međuvremenu avijacija promjenila frekvencije i prevarila protivnike. Varthaman je ispunio sve ove uslove.

Ipak, ovi navodi indijskih medija su različiti od riječi pilota dok je bio zarobljen. On je tada u objavljenom snimku tvrdio da se pakistanski vojnici odnose dobro prema njemu i zahvalio im se zbog toga. Opširnije o tome pročitajte na OVOM LINKU.

Pakistanska armija je 27. februara saopštila da je oborila dva indijska vojna aviona koji su narušili vazdušni prostor u spornom Kašmiru i zarobila dvojicu pilota. Pakistanski mediji su kasnije objavili i video-snimak, na kojem je jedan ranjeni indijski pilot saopštio novinarima svoje ime i vojnički čin.

Indijske vlasti su kasnije saopštile da je lovac pakistanske avijacije oboren iznad Kašmira u vazdušnom incidentu, tokom kog je Indija izgubila svoj MiG-21, a da se pilot smatra nestalim. Nju Delhi je potom priznao da je pilot zarobljen i zatražio od pakistanske armije da ga hitno oslobodi.


Povezana vijest:

Herojski doček za oborenog indijskog pilota

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije