Svijet

Pratite nas na Google news

Irski ministar podnio ostavku nakon što je prekršio mjere protiv korone

Irski ministar podnio ostavku nakon što je prekršio mjere protiv korone
Foto: Facebook/Dara Calleary TD | Irski ministar podnio ostavku nakon što je prekršio mjere protiv korone
Anadolija

LONDON - Irski ministar poljoprivrede Dara Kaleari podnio je ostavku u petak nakon što je otkriveno da je prekršio Vladine mjere uvedene protiv virusa korona.

Kako navodi list "Belfast Telegraph", ministar je prisustvovao večeri golf kluba na kojoj je bilo više od 80 ljudi, nešto više od 24 sata nakon što je irska Vlada uvela zabranu okupljanja za više od šest osoba u zatvorenom prostoru.

"Ministar za poljoprivredu i hranu Dara Kaleari podnosi ostavku na mjesto člana Vlade. Odluka odmah stupa na snagu", kazao je njegov portparol.

Kaleari je uputio izvinjenje zbog svog postupka, priznavši da je prisustvovao večeri kako bi odao počast osobi koju je, kako je rekao, mnogo cijenio i poštovao.

"U svjetlu ažuriranih smjernica javnog zdravstva, nisam trebao prisustvovati tom događaju. Svima se želim izviniti. Takođe se izvinjavam i izražavam iskreno žaljenje mojim kolegama u Vladi", dodao je.

Kalearijeva ostavka dolazi samo 37 dana nakon njegovog imenovanja. Zamijenio je svog prethodnika Berija Kovena, koji je otpušten nakon što je počinio prekršaj tako što je vozio u pijanom stanju.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije