Svijet

Pratite nas na Google news

Italija dobija 16 miliona doza vakcine u prvim mjesecima 2021.

Italija dobija 16 miliona doza vakcine u prvim mjesecima 2021.
Foto: Tanjug/AP | Italija dobija 16 miliona doza vakcine u prvim mjesecima 2021.
Srna

RIM - Italiji će biti isporučeno 16 miliona doza potencijalne vakcine protiv kovida 19 koju je razvila britanska farmaceutska kompanija "Astra zaneka" u prvih nekoliko mjeseci sljedeće godine, na osnovu ugovora postignutog na nivou EU, izjavio je neimenovani izvor iz italijanske Vlade.

Prema riječima izvora, prvobitna količina biće dovoljna za osam miliona ljudi jer svaka osoba treba da primi dvije doze vakcine koju proizvodi "Astra zaneka".

"Italija će do januara dobiti četiri miliona doza, a tokom naredna tri mjeseca dobiće još 12 miliona", rekao je izvor za Rojters.

Italija je već rezervisala ukupno 70 miliona doza, a iz italijanske kompanije IRBM, koja sarađuje sa kompanijom "Astra zaneka", rečeno je da će sve doze biti isporučene do sredine 2021. godine.

Rojters podsjeća da je Italija bila prva zemlja na Zapadu koja je pogođena pandemijom, a juče je postala šesta u svijetu koja je registrovala više od 50.000 smrtnih slučajeva povezanih sa kovidom 19.

Nove doze predstavljaju dodatak na prvobitna 3,4 miliona od ukupno 27 miliona doza koje će Italija primiti od kompanija "Fajzer" i "Bajontek".  

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije