Svijet

Još jedna klaonica na udaru korone, 225 radnika u karantinu

Još jedna klaonica na udaru korone, 225 radnika u karantinu
Foto: lesoir.be | Još jedna klaonica na udaru korone, 225 radnika u karantinu

BRISEL - Najmanje 50 zaposlenih u klaonici Vestvles u Stadenu na sjeverozapadu Belgije zaraženo je virusom korona, saopštile su danas gradske vlasti.

U saopštenju se navodi i da možda mnogi od zaraženih žive u susjednoj Francuskoj, prenio je briselski Večernji list.

Više od 200 zaposlenih u toj klaonici nadomak francuske granice stavljeno je u karantin i svi bi trebalo da budu testirani na virus korona, izjavio je portparol preduzeća Vestvles Manuel Goderis.

"Od 225 zaposlenih u karantinu, testirane su za sada 193 osobe. Dobili smo rezultate 164 osoba od kojih je 50 inficirano", navodi se u saopštenju gradskih vlasti.

U klainici je zaposleno 850 radnika, a u prvom izvještaju se kaže da je šest osoba zaraženo i da dvije osobe iz Francuske putuju u Belgiju na posao.

Vlasti su kontaktirale i rumunskog konzula jer postoji mogućnost da su državljani Rumunije koji rade u klaonici takođe zaraženi korona virusom.

Žarišta virusa korona u klaonicama pojavila su se početkom epidemije u nekoliko zemalja, među kojima su Njemačka, Francuska i SAD.

Stručnjaci još ne mogu da utvrde razloge za zarazu na tim mjestima, ali pretpostavljaju da postoji veća mogućnost bliskog kontakta među radnicima i da su možda rashladni uređaji i ventilacija loše održavani.

U Belgiji je od početka epidemije inficirano 71.158 ljudi od kojih je 9.859 umrlo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije