Svijet

Južna Koreja upozorila: Pojavila se nova žarišta virusa korona

Južna Koreja upozorila: Pojavila se nova žarišta virusa korona
Foto: Tanjug/AP | Južna Koreja upozorila na novu krizu, pojavila se nova žarišta virusa korona

SEUL - Zdravstvene vlasti Južne Koreje upozorile su danas na opasnost od izbijanja još jedne krize izazvane virusom korona pošto su se u toj zemlji pojavila nova žarišta COVID-19.

Kako navodi Rojters, među tim žarištima je i jedna crkva u Seulu, gdje je zaraženo više od 300 vjernika, dok stotine drugih odbijaju da sarađuju sa zdravstvenim vlastima i ne žele da se testiraju na virus korona.

Prema najnovijim podacima, u Južnoj Koreji je u subotu registrovano 197 novih slučajeva virusa korona, uglavnom u gradskom području Seula, a ukupan dnevni porast broja zaraženih bio je trocifren i četvrti dan zaredom.

"Trenutnu situaciju vidimo kao početnu fazu transmisije velikih razmjera", upozorila je direktorka južnokorejskih Centara za kontrolu i prevenciju bolesti Džeong Eun-kjeong.

Iako važi za jednu od najuspješnijih zemalja svijeta kada je riječ o borbi protiv pandemije COVID-19, Južna Koreja se u više navrata suočila s naglim porastom broja zaraženih, kojih je do sada ukupno registrovano 15.515, dok je broj preminulih 305.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije