Svijet

Pratite nas na Google news

Kinez koji je došao da pomogne Italiji u šoku: Mislite li uopšte?

Kinez koji je došao da pomogne Italiji u šoku: Mislite li uopšte?
Foto: Screenshot | Kinez koji je došao da pomogne Italiji u šoku: Razmišljate li vi uopšte?
N.N.

RIM - Broj umrlih od virusa korona u Italiji juče je premašio broj ukupnih žrtava u Kini, odakle se opasan COVID-19 i proširio svijetom, a s obzirom na to da se ondje situacija napokon smiruje, Kina je odlučila pomoći trenutno najvećem evropskom žarištu zaraze.

Tako je sjevernu italijansku regiju Lombardiju u četvrtak posjetio Sun Šuopeng, potpredsjednik Crvenog krsta Kine, koji je u Milanu održao konferenciju za novinare i uputio jasan apel Italijanima.

"Situacija u Lombardiji trenutno je vrlo slična onoj koju smo mi prije dva mjeseca imali u Vuhanu, epicentru virusa korona. U Vuhanu, koji je mjesec dana bio u strogom karantinu, napokon se bilježi trend pada broja oboljelih. Ali ovdje u Milanu baš i ne postoji stroga politika karantina: javni prevoz i dalje radi, ljudi se i dalje kreću, i dalje idete na večere i zabavljate se u hotelima, ne nosite maske...", rekao je on i dodao:

"Ne znam razmišljate li vi uopšte... Shvatite, svaki građanin mora biti uključen u borbu protiv virusa korona. Savjetovao bih vam da odmah zaustavite sve ekonomske aktivnosti i smanjite mobilnost ljudi. Svi bi trebalo da ostanete kod kuće, ljudski životi su najbitniji", rekao je Sun Šuopeng, koji je u Italiji iz prve ruke svjedočio mnogim problemima u vezi sa sprečavanjem širenja zaraze virusom COVID-19, piše "Jutarnji".

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije