Svijet

Konte: Odluke pojedinih regija ishitrene i nezakonite

Konte: Odluke pojedinih regija ishitrene i nezakonite
Foto: Tanjug/AP | Konte: Odluke pojedinih regija ishitrene i nezakonite

ĐENOVA - Italijanski premijer Đuzepe Konte izjavio je danas da su odluke pojedinih regija o pokretanju aktivnosti prije sprovođenja odluke vlade o popuštanju mjera u Italiji "ishitrene i nelegitimne".

Regioni na sjeveru Italije poput Lombardije i Veneta, gde je na vlasti Liga, saopštili su da će izaći iz blokade prije nego što je to planirano vladinim programom postepenog popuštanja restriktivnih mjera, dok su u Kalabriji na jugu već otvoreni barovi i restorani sa stolovima i stolicama na otvorenom prostoru, iako je planirano da ti ugostiteljski objekti u Italiji budu otvoreni od 1. juna.

"Ne možemo dozvoliti da napori koje smo uložili postanu uzaludni zbog nepromišljenosti u ovoj delikatnoj fazi", rekao je Konte u Senatu govoreći o borbi Italije protiv virusa kovid-19, koji je u toj zemlji odnio više od 27.000 života.

Italija, jedna od najteže pogođenih zemalja virusom kovid-19, uvela je stroge mjere karantina na cijeloj teritoriji početkom marta, a od 4. maja stanovnici te zemlje imaće veću slobodu kretanja unutar regiona, istovremeno sa postepenim pokretanjem poslovnih aktivnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije