Svijet

Konteovo kašljanje glavna tema italijanskih medija: "Stavi masku"

Konteovo kašljanje glavna tema italijanskih medija: "Stavi masku"
Foto: Tanjug/AP | Konteovo kašljanje glavna tema italijanskih medija: "Stavi masku"
Tanjug

TRST - Za italijanske medije i danas je tema o kašalj premijera Dzuzepe Konte, tokom govora pred Senatom, gornjim domom italijanskog parlamenta, kada se zakašljao tri puta, da bi na kraju skratio svoj izvještaj o rezultatima druge faze ublazavanja mjera karantina uvedenih zbog pandemije.

O "premijerovom kašlju", piše se sa izvjesnom dozom "naravoučenija" kritike zbog nenošenja maske, jer u vrijeme pandemije Covid-19, kada je kašalj jedan od simptoma zaraze, pa čak i bezazleni signali koji mogu sličiti na simptome zaraze.

Premijer Konte se zakašljao prvi put a senatori opozicionih partija burno su reagovali dobacujući mu:"stavi masku".

Epizoda je izazvala galamu među senatorima pa je predsjednica Elisabeta Kaselati intervenisala pozivajuci senatore na red recima: "Ja sam ovdje ta koja predsjedava i poziva na red".

Premijeru su dodali času vode, on nastavio je sa ekspozeom, ali se ponovo zaka'ljao i ovoga puta se, kako piše štampa, ponašao upravo u skladu sa savjetima stručnjaka koji ponavljaju da kada osoba kiše ili kašlje, a nema maramicu, na usta treba staviti lakat da bi sprijecila širenje bakcila ili virusa.

Premijer Konte je nakon drugog napada kašlja, promuklim glasom, rekao senatorima, da ce skratiti svoj govor.

Na kraju je pozdravljen aplauzom.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije