Svijet

Nakon kritika, nizozemski kralj prekinuo odmor u Grčkoj

Nakon kritika, nizozemski kralj prekinuo odmor u Grčkoj
Foto: holland.com | Kritike na račun nizozemskog kralja: U jeku epidemije otišao na odmor u Grčku

HAG - Nizozemski kralj Vilem-Aleksander i njegova supruga kraljica Maksima prekinuli su odmor u Grčkoj nakon što su se našli na meti kritika zbog putovanja tokom pandemije korona virusa.

Oni su u saopštenju koje je objavila Kraljevska kuća naveli da su vidjeli reakcije koje su izvještaji u medijima izazvali kod ljudi, prenosi Rojters.

"Ne želimo da ostavimo mjesta sumnji da je neophodno slijediti smjernice da bi se virus kovid-19 stavio pod kontrolu. Diskusija o našem odmoru ne doprinosi tome", izjavio je kraljevski par.

Iako kraljevski odmor u Grčkoj nije prekršio nijedno holandsko pravilo uvedeno zbog pandemije, uključujući nova ograničenja uspostavljena ove nedelje, vlada je savjetovala da se ne putuje ukoliko to nije neophodno.

Vilem-Aleksander, koji ima privatnu vilu na jugu Grčke, putovao je vladinim avionom, prenijela je agencija ANP.

Holandija je danas prijavila skoro 8.000 novih slučajeva korona virusa, što je rekord.

Vilem-Aleksander i njegova supruga kraljica Maksima uputili su izvinjenje nakon prethodnog odmora u Grčkoj, u avgustu, a nakon što je objavljena fotografija na kojoj se vidi kako krše pravila o socijalnoj distanci na ostrvu Milos.

Nizozemsk premijer Mark Rute je od sunarodnika u televizijskom obraćanju početkom sedmice zatražio da ne ispituju granice regulativa".

"Možete ići na odmor, ali idite na mjesto gdje ste rezervisali kolibu ili hotelsku sobu i ne krećite se. Ukoliko odete u inostranstvo onda imate ograničen izbor jer samo nekoliko zemalja nas prima", naglasio je Rute.

Lokalni mediji javili su da je kralj na odmor otišao Vladinim avionom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije