Svijet

Ljekari otkrili "neobične" smrtne slučajeve od korone u Italiji

Ljekari otkrili "neobične" smrtne slučajeve od korone u Italiji
Foto: Tanjug/AP | Ljekari otkrili "neobične" smrtne slučajeve od korone u Italiji

U italijanskoj pokrajini Lombardiji, koja je zahvaćena epidemijom virusa korona, protiv koje se zajedno sa italijanskim kolegama bore i ruski ljekari, otkrivene su nove karakteristike bolesti, piše "Moskovski komsomolac".

Prema pisanju lista, u gradu Gromo registrovano je nekoliko slučajeva kada su ljudi oboljeli od COVID-19 jednostavno zaspali i nisu se više probudili. Istovremeno, kako se ističe, prije smrtnog ishoda, nisu imali ozbiljne simptome bolesti.

Za jedan dan je u jednom od pansiona u kojima rade ljekari dobrovoljci, uključujući i one iz Rusije, evidentirano najmanje pet takvih "neobičnih" smrtnih slučajeva, piše list.

Kako list piše, u ovim domovima za stare, gdje su upućene ruske ljekarske ekipe, vrši se antiseptičko čišćenje hodnika, soba, trpezarije. Pored pansiona za starije osobe "San Lorenco" u gradu Gromo, ruski stručnjaci su dezinfikovali ulice susjednog grada Valbondione.

Ruski vojni ljekari epidemiolozi i stručnjaci pri Vojsci za radijacijsku, hemijsku i biološku zaštitu su, prema navodima lista, zajedno s italijanskim vojnim stručnjacima dosad sproveli akciju kompletne sanitarne obrade i dezinfekcije u 17 pansiona u lombardijskim gradovima.

(Sputniknews.com)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije