Svijet

Pratite nas na Google news

Majmuni oteli uzorke krvi zaraženih virusom korona

Majmuni oteli uzorke krvi zaraženih virusom korona
Foto: Pixabay/Ilustracija | U Indiji majmuni oteli uzorke krvi zaraženih virusom korona
Tanjug

NJU DELHI - U jednom univerzitetskom kompleksu u Indiji, grupa majmuna napala je jednog laboratorijskog tehničara i od njega otela uzorke krvi pacijenata koji su bili pozitivni na testiranju na virus korona.

Kako navodi Rojters, do napada je došlo ove sedmice, dok se tehničar kretao kompleksom državnog medicinskog fakulteta u gradu Mirut u indijskoj državi Utar Pradeš.

"Majmuni su zgrabili uzorke krvi četiri pacijenta oboljela od COVID-19 koji su na liječenju, a zatim pobjegli", kaže jedan od zvaničnika fakulteta, dodajući da su od pacijenata ponovo morali da budu uzeti uzorci krvi.

Nije poznato da li su majmuni prosuli uzorke krvi, a ljudi koji žive u blizini kompleksa - u kojem ima dosta zelenila, pogodnog staništa za te životinje - strahuju da bi zaraza mogla biti prenesena u stambene četvrti ako uzorci dospiju u njih.

Međutim, kako je rekao zvaničnik fakulteta, za sada ne postoje dokazi da, u slučaju kontakta sa krvlju inficiranih, i majmuni mogli postati zaraženi i tako dalje prenositi zarazu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije