Svijet

Medicinskim sestrama u Njujorku nude satnicu od 100 dolara

Medicinskim sestrama u Njujorku nude satnicu od 100 dolara
Foto: Ilustracija | Medicinskim sestrama u Njujorku nude satnicu od 100 dolara

NJUJORK - U Njujorku su pored opreme hitno potrebne i medicinske sestre - njih čak 3.000 i zbog toga im je ponuđeno i tri puta više novca za ugovor na 13 nedjelja.

Naime Njujork je epicentrar pandemije u SAD, a u gradu već sada svakih devet minuta i 50 sekundi umire jedan čovjek.

Stotine medicinskih sestara iz čitave države sliva se u Njujork uprkos tome što je u gradu od 8,7 miliona stanovnika zaraženo 30.765 ljudi, i umrlo 672 , odluku lakše donose jer će ih na sat plaćati i 100 dolara a zahvaljujući tome će porodicama i djeci moći da pruže više.

Bolnice su odlučile da povećaju plate pa će najiskusnije imati i tri puta veća primanja tokom rada sa oboljelim na jedincima za hitni prijem i odjeljenjima za intenzivnu njegu.

Prema riječima šefa agencije za zapošljavanje Mihaela Facija, taj broj od 3.000 sestara i tehničara bio bi dovoljan da se popune kapaciteti četiri bolnice u Njujorku među kojima su Maunt Sinaj i Belvi, i u još nekoliko u Nju Džersiju.

"Razgovarao sam s medicinskim sestrama na jugu. Zarađivale su 29 dolara po satu. Bukvalno mi kažu: 'Čovječe, moram to da učinim za porodicu.' Jedna 34-godišnjakinja iz Majamija, rekla je da se vozila 24 sata da bi stigla do Nju Džersija, gdje radi", rekao je Facio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije