Svijet

Mjera distanciranja u SAD možda i do 2022.

Mjera distanciranja u SAD možda i do 2022.
Foto: Pixabay | Mjera distanciranja u SAD možda i do 2022.

Mjere socijalnog distanciranja u SAD možda će morati da se primjenjuju do 2022. godine, rezultat je istraživanja Fakulteta za javno zdravlje američkog Univerziteta Harvard.

Studija je objavljena neposredno nakon jučerašnje objave o rekordnih 2.200 preminulih u SAD samo u jednom danu, ukupno više od 28.000, dok se istovremeno u vrhu američke administracije razmatra pokretanje ekonomije, prenio je Rojters.

"Prelazne mjere socijalnog distanciranja možda će biti neophodne do 2022. godine, osim u slučaju povećanja kapaciteta za pružanje osnovne medicinske pomoći, pronalaženja tretmana ili vakcine", navodi se u istraživanju stručnjaka sa Harvarda.

Studija navodi i da bi produžetak socijalnog distanciranja najvjerovatnije imao negativan uticaj na ekonomiju, društveni život i obrazovanje, prenio je Glas Amerike.

U studiji se upozorava da bi čak i u slučaju očigledne eliminacije virusa korona morale da ostanu na snazi mjere nadzora jer bi novi talas širenja smrtonosnog virusa mogao da se ponovi 2024. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije