Svijet

Pratite nas na Google news

Netanjahuova savjetnica pozitivna na virus korona

Netanjahuova savjetnica pozitivna na virus korona
Foto: Tanjug/AP | Netanjahuova savjetnica pozitivna na virus korona
Tanjug

TEL AVIV - Savjetnica izraelskog premijera Benjamina Netanjahua, s kojom se premijer sastao u četvrtak, pozitivna je na virus korona, saopštili su danas izraelski zvaničnici.

Vijest o tome da je savjetnica Netanjahua, Rivka Paluh, zaražena virusom korona izazvala je zabrinutost da je možda i sam premijer ugrožen, prenosi Tajmz of Izrael.

Ona je testirana nekoliko sati nakon što je njen suprug, koji je takođe zaražen, odveden u bolnicu.

Iz Netanjahuovog kabineta rekli su za medije da će postupati u skladu sa smjernicama Ministarstva zdravlja, što vjerovatno znači da će premijer i drugi pomoćnici ili poslanici morati da se podvrgnu 14-dnevnom karantinu.

"Reagovaćemo u skladu sa direktivama Ministarstva zdravlja", rekao je neimenovani zvaničnik, koji je objavio da je savjetnica zaražena, prenosi Reuters.

Izraelski mediji navode da je Paluhova bila na sjednici parlamenta prošle nedjelje, kojoj je prisustvovao i Netanjahu, kao i opozicioni poslanici.

Iz kabineta premijera ranije je potvrđeno da se ona susrela s Netanjahuom u četvrtak, ali je rečeno da su oni držali odgovarajuću distancu.

Netanjahu je iz predostrožnosti testiran na virus korona 15. marta, a rezultat je bio negativan, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije