Svijet

Pratite nas na Google news

Ogroman rast broja novooboljelih u SAD, najveći od početka pandemije

Ogroman rast broja novooboljelih u SAD, najveći od početka pandemije
Foto: Tanjug/AP | Ogroman rast broja novooboljelih u SAD, najveći od početka pandemije
N.N.

U Sjedinjenim Američkim Državama juče je zabilježeno više od 55 hiljada novih slučajeva zaraze korona virusom, što je najveći dnevni porast koji je ikada zabilježila ijedna država.

U Sjedinjenim Američkim Državama 37 država bilježi porast broja slučajeva zaraze korona virusom, piše "Guardian".

Zbog naglog porasta broja slučajeva korona virusa u SAD-u tokom protekle sedmice pod lupu je došlo upravljanje krizom američkog predsjednika Donalda Trampa. Nekoliko guvernera obustavilo je planove ponovnog otvaranja svojih država nakon strogih blokada.

Florida, među državama koje su u junu bile najteže pogođene, prijavila je u četvrtak više od 10 hiljada novih slučajeva zaraze korona virsom, što je njen najveći skok do sada i više novih slučajeva u jednom danu od bilo koje evropske zemlje na vrhuncu epidemije.

U SAD-u je broj oboljelih u četvrtak bio 55.274, čime je nadmašen prethodni dnevni rekord od 54.771 koji je Brazil postavio 19. juna. SAD ima 128.643 smrtnih slučajeva, što je najviše u bilo kojoj zemlji.

Broj smrtnih slučajeva od korona virusa u svijetu trenutno iznosi 518.121, prema univerzitetu "Johns Hopkins".

Američki potpredsjednik Majk Pens rekao je da u potpunosti podržava napore guvernera Floride da uspori širenje epidemije korona virusa, čak i kada je država ranije izvijestila o najvećem jednodnevnom porastu slučajeva od kada je počela pandemija.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije