Svijet

Penzionerka se vratila kući devet dana nakon sahrane

Penzionerka se vratila kući devet dana nakon sahrane
Foto: Pixabay/Ilustracija | Penzionerka se vratila kući devet dana nakon sahrane

MADRID - Špankinja za koju je porodica vjerovala da je umrla od virusa korona iznenadila je svoju rodbinu vrativši se kući devet dana nakon što im je rečeno da je sahranjena, prenijeli su lokalni mediji.

Nakon što je došlo do zabune oko imena, porodica 85-godišnje Rohelije Blanko obaviještena je da je penzionerka umrla od kovid-19 13. januara, a njena sahrana je bila sljedećeg dana, prenosi Rojters pozivajući se na list "La Voz de Galisia".

Zbog protokola tokom epidemije virusa korona porodica nije mogla da prisustvuje sahrani.

Kada je u subotu stigla živa i zdrava u dom za njegu u Hoveu, na sjeveru Španije, gdje takođe živi njen suprug Ramon, on je bio izvan sebe, navodi list, dodajući da je umrla žena koja je dijelila sobu sa Blanko.

Novina je citirala Fondaciju San Rosendo, koja vodi dom za njegu, da je do greške došlo kada su Blanko i drugi stanovnici koji su imali pozitivan test na kovid-19 prebačeni u drugi dom za njegu 29. decembra na specijalizovano liječenje.

"Među premještenim starijim ljudima bile su dvije žene kojima je dodijeljena ista soba", rekla je fondacija, navodi "La Voz de Galisia".

Fondacija je izrazila žaljenje zbog "nesrećnog incidenta", piše list.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije