Svijet

Povećan broj preminulih u Italiji, prva žrtva u Portugalu

Povećan broj preminulih u Italiji, prva žrtva u Portugalu
Foto: Tanjug/AP | Povećan broj preminulih u Italiji, prva žrtva u Portugalu

RIM/LISABON - Broj preminulih u protekla 24 časa u Italiji povećan je za 349 na 2.158, saopšteno je danas uz Agencije za civilnu zaštitu.

U saopštenju se ističe da je ukupan broj zaraženih u Italiji koja je u Evropi najteže pogođena epidemijom virusa korona povećan sa 24.747 na 27.980 ili za 13 odsto što je najmanje od 21. februara kada je prijavljen prvi slučaj.

Međutim, još nisu stigli podaci iz regiona Pulja i Trento na sjeveru Italije. Od prvobitno zaraženih, 2.749 se potpuno oporavilo. Oko 1.851 osoba nalazi se odijeljenjima intenzivne njege.

Portugal je danas prijavila prvi smrtni slučaj od virusa korona i pojačani su napori za sprečavanje širenja epidemije, uključujući suspenziju željezničkog i vazdušnog saobraćaja sa susjednom Španijom.

Predsjednik Portugala Marselo Rebelo de Souza zakazao je sastanak Državnog savjeta za srijedu, 18. marta, radi odluke da li će biti proglašena vanredna situacija.

Ministar za zdravlje Marta Temido rekla je da je od virusa korona preminuo osamdesetogodišnji muškarac koji je ranije imao probleme sa zdravljem i bio je u bolnici u Lisabonu.

Ministar unutrašnjih poslova Eduardo kabrita izjavio je ranije da je sav vazdušni i željeznički saobraćaj sa Španijom suspendovan do 15. aprila.

U Portugalu je do sada prijavljen 331 slučaj virusa korona, što je daleko manje nego u Španiji, gdje je prijavljeno 8.744.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije