Svijet

Pratite nas na Google news

Prekinuta ispitivanja hidroksihlorokina

Prekinuta ispitivanja hidroksihlorokina
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Prekinuta ispitivanja hidroksihlorokina
Srna

ŽENEVA - Svjetska zdravstvena organizacija saopštila je da je prekinula ispitivanja hidroksihlorokina, lijeka protiv malarije, i lopinavira/ritonavira kombinovanog lijeka protiv HIV virusa kod hospitalizovanih pacijenata zaraženih virusom korona, nakon što nisu reducirali smrtnost.

"Rezultati ovih testiranja pokazuju da hidroksihlorokin i lopinavir/ritonavir rezultiraju malom ili nikakvom redukcijom smrtnosti kod hospitalizovanih pacijenata zaraženih virusom korona u poređenju sa standardnom njegom", navodi se u današnjem saopštenju.

U saopštenju se navodi da će istražioci odmah prekinuti testiranja.

Organizacija navodi da odluka neće uticati na druge studije i testiranja gdje se ovi lijekovi koriste za pacijente van bolnice ili kao profilaksa.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Poli Hammy Toast nova je zvijezda doručka!

Marketing tim / 14.08.2020 09:05

Usporite svakodnevne obaveze i priuštite si odličan doručak za zdrav početak dana! Nova pileća šunka Poli od sada je na raspolaganju u novom četvrtastom obliku, idealnom za pripremu toplih sendviča.

Poli | Nova Poli zvijezda je stigla!

Poliy Hammy Toast pažljivo je pripremljen iz pilećeg mesa najviše kvalitete. Ima strukture šunke, svijetlo roza boju i nježan miris. Sočan, mekan, lagan i ukusan idealan je za pripremu toplih sendviča za doručak, najvažniji obrok dana, ali i za različite druge ukusne zalogaje tijekom cijelog dana.

Poli već više od 40 godina svojim proizovdima zadovoljava vaša garstonomska čula željna najsočnijih zalogaja, zato nagradite svoj organizam i u novi dan zakoračajte kao pravi junaci.

Najčitanije