Svijet

"Priče o čipovanju preko vakcine su šizofreni ispadi pojedinaca"

"Priče o čipovanju preko vakcine su šizofreni ispadi pojedinaca"
Foto: Ilustracija | "Priče o čipovanju preko vakcine su šizofreni ispadi pojedinaca"

Bivši glavni sanitarni ljekar Rusije Genadij Oniščenko izjavio je da su teorije zavjere o tome da se vakcina protiv virusa korona pravi kako bi se čipovalo stanovništvo – "apsolutna glupost".

Prema njegovim riječima, da je neko htio da realizuje takve teorije to bi davno bilo učinjeno.

"Na primjer, vakcinacijom protiv gripa. Samo prošle godine u Rusiji je vakcinisano 60 miliona ljudi, a u Americi – 200 miliona. To su u cijelom svijetu mogli učiniti vakcinisanjem djece, kada se sva novorođenčad vakcinišu protiv malih boginja, tuberkuloze i tako dalje", istakao je ljekar, prenosi "NSN".

Oniščenko je dodao da su lažne vijesti o "tečnom čipovanju" daleko od stvarnih problema medicine i specijalnih službi. On je istakao da su takve glasine "šizofreni ispadi pojedinih osoba".

"Imamo pravnu osnovu da blokiramo svjesno širenje lažnih informacija, kao i da procesuiramo ljude koji ih šire", istakao je ljekar.

Prema njegovom mišljenju, Rusi, kao i stanovnici drugih zemalja, pozitivno će odgovoriti na mogućnost vakcinacije protiv virusa korona, jer shvataju da je neophodna.

Broj oboljelih od Kovid-19 u 84 regiona u Rusiji za 24 časa porastao je za 8.599 osoba, odnosno ukupno do 344.481. Istovremeno, u Moskvi je zabilježen najmanji porast oboljelih od kraja aprila.

(Sputnjik)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije