Svijet

Prijetio radnicima otkazom ako prime "nepouzdanu vakcinu"

Prijetio radnicima otkazom ako prime "nepouzdanu vakcinu"
Foto: Image by F. Muhammad from Pixabay | Prijetio radnicima otkazom ako prime "npouzdanu vakcinu"

Preduzetnik iz Njemačke izazvao je pometnju i van granica svoje zemlje objavom na Facebooku u kojoj je prijetio svojim zaposlenima otkazom ukoliko se budu vakcinisali protiv korona virusa.

Nedugo nakon objavljivanja, vlasnik kompanije "Krovovi Mentrup" (Mentrup Bedachung & Holzbau GmbH) je spornu objavu obrisao, međutim, ona je nastavila da se šiti internetom.

Direktor i vlasnik preduzeća Uve Mentrup napisao je da "svako ko se vakciniše nepouzdanim vakcinama, pored upozorenja mnogih stručnjaka širom svijeta, ugrožava stabilnost poslovanja preduzeća!", prenosi "Welt.de".

On je naveo i da odbacuje "eksperimente s proizvodnim kapacitetima svoje kompanije u korist farmaceutske industrije", kao i da oni koji to ne razumiju "posao mogu da potraže negdje drugdje".

Nakon haosa koji je izazvao na Facebooku, vlasnik preduzeća ponovo se oglasio na istoj društvenoj mreži i rekao da ima "najbolje zaposlene koje poslodavac može da poželi", kao i da radnicima nije zabranio da se vakcinišu, da to neće raditi ni u budućnosti jer na to nema pravo.

Pored toga, rekao je da je spornu objavu objavio u "dogovoru sa zaposlenima", kao i da je i dalje kritički nastrojen prema "planiranoj prinudnoj vakcinaciji medicinskog osoblja".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije