Svijet

Pratite nas na Google news

Putin: Nijedna zemlja ne može sama protiv virusa korona

Putin: Nijedna zemlja ne može sama protiv virusa korona
Foto: Tanjug/AP | Putin: Nijedna zemlja ne može sama protiv virusa korona
Srna

MOSKVA - Pandemija virusa korona jasno je stavila do znanja da nijedna zemlja nije sposobna da obezbijedi epidemiološku sigurnost bez saradnje sa drugim državama, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin u obraćanju učesnicima i organizatorima međunarodne konferencije nazvane "Epidemiološko blagostanje", objavljeno je danas iz Kremlja.

"Pitanja kojima je konferencija posvećena posebno su važna za čitavo čovječanstvo i nesumnjivo zahtijevaju zajedničke napore ljekara i istraživača iz različitih zemalja", istakao je ruski lider.

On je naglasio da rasprostranjena pandemija virusa korona jasno ukazuje da nijedna zemlja - čak ni one najrazvijenije - ne može efikasno da obezbijedi epidemiološku sigurnost sama, bez interakcije sa stranim partnerima, prenio je TASS.

Putin je naglasio da su ruski zdravstveni radnici stekli jedinstveno iskustvo u pogledu borbe protiv pandemije virusa korona i drugih opasnih bolesti, uključujući grip, kugu, HIV, morbile i ebolu.

"Naši stručnjaci aktivno dijele svoje znanje, otkrića, tehnologiju i praktični razvoj sa stranim kolegama i spremni su da nastave da šire ovu vrstu saradnje", rekao je ruski predsjednik.

Konferencija o epidemiološkom blagostanju održava se u moskovskom Svjetskom trgovinskom centru od 20. do 21. aprila. Događaj organizuje glavno rusko nadzorno sanitarno tijelo uz podršku Ministarstva spoljnih poslova i Ministarstva finansija i u saradnji sa Zajedničkim programom UN za HIV/AIDS /UNAIDS/, navodi TASS.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije