Svijet

Putin: Rusija uspjela da se izbori sa pandemijom

Putin: Rusija uspjela da se izbori sa pandemijom
Foto: Tanjug/AP | Putin: Rusija uspjela da se izbori sa pandemijom

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin istakao je da je Rusija uspjela da se izbori sa svim izazovima izazvanim pandemijom virusa korona, a zahvaljujući mjerama koje su bile usvojene, spaseno je na desetine hiljada života.

Putin je u obraćanju naciji rekao da su, zahvaljujući mjerama protiv virusa korona, vlasti Rusije uspjele da kupe vrijeme i da "prikoče" pik pandemije.

On je zahvalio građanima jer su dostojanstveno preživjeli jedan od najopasnijih perioda epidemije, dok je ujedno i zahvalio ljekarima i medicinskim radnicima što su tokom najgoreg perioda pokazali svoj profesionalizam.

"Mnoge građane je objedinilo to što su jasno razumjeli situaciju, shvatili su prijetnje koje su bile prisutne, razumjeli su da se sa novonastalom situacijom moguće boriti isključivo zajedničkim snagama. Mi smo djelovali upravo na osnovu tih vrijednosti, samo zbog toga smo uspjeli da odgovorimo na sve izazove", naglasio je Putin.

On je pozvao građane da i u budućnosti budu pažljivi sve dok ne počne proizvodnja vakcine protiv kovida-19, prenosi "Sputnjik".

"Protiv ove prijetnje možemo se boriti isključivo ako budemo poštovali cijeli niz sanitarnih mjera. Mi jesmo natjerali epidemiju da se povuče, međutim, virus je i dalje opasan", dodao je Putin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije