Svijet

Pratite nas na Google news

Putin: Situacija se komplikuje, ministri da budu na radnim mjestima

Putin: Situacija se komplikuje, ministri da budu na radnim mjestima
Foto: Tanjug/AP | Putin: Situacija se komplikuje, ministri da budu na radnim mjestima
Srna

MOSKVA - Situacija u Rusiji se komplikuje, dok u svijetu postaje sve teža zbog pandemije virusa korona, rekao je predsjednik Rusije Vladimir Putin tokom vodeo-konferencije sa članovima Vlade.

Putin je naveo da je u svijetu oboljelo već 850.000 ljudi, dok na teritoriji Rusije, prema posljednjim podacima, zaraženo je 2.777 ljudi.

On je pozvao članove Vlade da zbog nastale situacije budu na svojim radnim mjestima i daju sve od sebe u rješavanju problema, naglasivši da situacija nije nimalo jednostavna, posebno na tržištu rada.

"Imamo dvostruki udar - i posljedice korone za privredu i smanjenje poslovne aktivnosti. To je ozbiljan test za tržište rada. Mi sve to razumijemo i vidimo", rekao je predsjednik Rusije.

On je ukazao da je pad cijena nafte značajan i takođe predstavlja udarac za privredu.

"Naravno, pad cijena naše osnovne izvozne robe je ozbiljan. O tome smo razgovarali sa kolegama i ovde, unutar zemlje i na međunarodnom nivou sa našim partnerima iz OPEK-a i nedavno sa predsjednikom SAD", rekao je Putin.

On je dodao da Amerikance to takođe brine, jer se rentabilnost proizvodnje nafte iz škriljaca koleba, prema različitim procjenama, na oko 40 dolara za barel, prenose mediji.

"Zbog toga je to i za američku privredu težak test", istakao je Putin.

On je naveo da se u Rusiju iz inostranstva vratilo više od 825.000 ljudi, dok se očekuje još 20.000.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije