Svijet

Putin: Situacija se smirije, ali nema opuštanja

Putin: Situacija se smirije, ali nema opuštanja
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Putin: Situacija se smirije, ali nema opuštanja

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je da se situacija sa virusom korona u Rusiji smiruje, ali i dalje može da krene u bilo kom pravcu i da nema razloga za opuštanje.

"Nismo bili bez propusta, naravno, ni bez problema. To se ne dešava nigdje. Ali, kao što rekoh, sve u svemu uspjeli smo da se izborimo sa dosada neviđenim izazovom i odbijemo napad ove epidemije", rekao je Putin na sastanku o sanitarno-epidemiološkoj situaciji u Rusiji.

Putin je naveo da se u junu i julu broj zaraženih virusom korona u Rusiji postepeno smanjuje, te da je broj otkrivenih novih slučajeva sada skoro dvostruko manji nego na vrhuncu u maju.

"Istovremeno želim odmah da kažem da je situacija i dalje teška i može skrenuti na bilo koju stranu. Stoga, nema nikakvog razloga da se opustimo i zaboravimo na preporuke ljekara", istakao je Putin.

On je dodao da odluke o ukidanju svih ograničenja zbog epidemije moraju biti oprezne, a neosnovana žurba može dovesti do ponovnog porasta broja slučajeva oboljelih, prenosi "Sputnjik".

Putin je istakao da se situacija u zemlji stabilizuje i da regioni postepeno izlaze iz režima ograničenja.

"Naravno, ovaj posao može se i treba dosljedno nastaviti, ali potrebno je donositi samo uravnotežene, pažljive, precizne odluke, kao i prije, oslanjajući se na preporuke stručnjaka", zaključio je Putin. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije